Eclipse - Techniczne - Spala olej. Co robic, jakie czesci wymienic?
Damian_Eclipse - 03-09-2011, 19:45 Temat postu: Spala olej. Co robic, jakie czesci wymienic? Witam. Pewnie gdzies juz sie pojawil taki temat ale nie moge znalezc. Moj Eclipse niestety przepala olej, dosc czesto kopci. Zamierzam sie tym zajac i chcialbym wiedziec jakie czesci powinny zostac wymienione. Podejrzewam ze przede wszystkim uszczelniacze zaworow i glowica powinna byc splanowana? Co jeszcze wplywa na spalanie oleju? Gdzie mozna dostac czesci w miare rozsadnej cenie? Pozdro
plecho1 - 03-09-2011, 19:53
Planowanie głowicy nie ma na to wpływu. Je¶li masz jaki¶ kosmiczny przebieg lub auto było przegrzane to mog± być jeszcze pier¶cienie ale podstawa to uszczelniacze zaworów jak już wspomniałe¶.
Damian_Eclipse - 15-09-2011, 11:37
Bylem niedawno w warsztacie zeby mi zrobili kosztorys remontu, tzn zalozenie uszczelniaczy, popychaczy i pierscieni, z tym ze ja te czesci dostarczam we wlasnym zakresie. I wstepnie mechanik mi powiedzial ze to bedzie koszt ok 900 zl (bez wymiany oleju i bez planowania glowicy). Czy to nie czasem za duzo? Wychodzi na to ze caly remont wyniesie mnie ponad 2000zl!! Nie chce dac sie naciagnac, pozdro
yorgoo - 15-09-2011, 21:47
2 tys to i tak nie drogo, zastanow sie natomiast czy warto bo czytalem opinie ze po takim remoncie nic sie nie zmienilo jesli chodzi o spalanie oleju! A wogoe zanim podejmiesz sie takiego remontu znajdz naprawde fachowca w tej dziedzinie ,a nie pytaj w najblizszym warsztacie. Moze chopaki tutaj cos doradza jesli chodzi o dobry warsztat?!
Juniooor - 16-09-2011, 08:43
Zacznijmy od tego kiedy kopci ? Przy hamowaniu silnikiem czy przy przyspieszaniu (na wysokich obrotach) ?
Damian_Eclipse - 16-09-2011, 18:15
przyspieszanie - wysokie obroty
Juniooor - 16-09-2011, 18:45
No to najprawdopodobniej pier¶cienie :/
popek9 - 18-09-2011, 20:56
można usun±ć nie tutaj napisałem co trzeba
szeskey - 20-09-2011, 18:51
połowicznie miałe¶ rację,bo głowicę też musisz teraz robić ,pier¶cienie polecam japońskie ameryka się może nie przyj±ć i jak to bywa koszty,... ale zapytaj http://www.facebook.com/ProjectXs tylko to znalazłem ale chłopaki się na rzeczy
MATi1G - 26-09-2011, 22:01
szeskey napisał/a: | ,pier¶cienie polecam japońskie ameryka się może nie przyj±ć |
troche nie rozumiem o co chodzi?
|
|
|