Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] dobry warsztat, śląsk
rafci0 - 04-09-2011, 00:21 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] dobry warsztat, śląsk Witam
Mam problem otóż posiadam carismę z silnikiem GDI i od pewnego czasu nie ma mocy, zużywa dużo paliwa i nie mogę przekroczyć 4 tyś obrotów (wtedy się dusi). Podobno jest to czujnik ciśnienia paliwa. Tylko, że jak idę do warsztatu i na wstępie mechanik słyszy, że jest to silnik GDI to delikatnie daje mi do zrozumienia że nie chce mieć z moim autem nic do czynienia.
Moje pytanie jest takie czy ktoś mógł by mi polecić jakiegoś mechanika na śląsku, który zna się na silnikach GDI?
Jestem laikiem w sprawach mechaniki i bardzo proszę o pomoc .
Dziękuję i Pozdrawiam.
Anonymous - 04-09-2011, 12:54
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3761
gooni googoo - 08-11-2011, 23:58
rafci0,
witaj.ja dopiero co kupiłem gdi a problemy zostaly.mam gościa w rudzie slaskiej
przy samym odpaleniu powiedział ze przepustnica do czyszczenia i poychacze hydrauliczne.
warsztat szału nie robi ale gośc przynajnmiej ma pojęcie
szunaj - 12-11-2011, 09:41
Witam,mam GDI od pól roku,wcześniej miałem Carisme 1.6 16V i poznałem bolączki silnika GDI,nie jest to zły silnik ale wymaga dbałości i wtedy będzie służył długo i bezawaryjnie.Miałem poważny problem z przepustnicą do takiego stopnia że silnik przeszedł w tryb awaryjny i wizyta w warsztacie była konieczna,autoryzowane servisy Mitsubihi to studnia bez dna więc musiałem poszukać warsztatu który ma dostęp do komputera a nie jest za drogi i za pomocą tego forum trafiłem do pana Adamusa w Mikołowie.Wymieniałem tam rozrząd,i wszystkie sprawy związane z przepustnicą,jak na razie to autko super chodzi i mogę polecić ten warsztat
|
|
|