Carisma - Techniczne - Jak wyjąć fotele.
Adrianeo - 10-09-2011, 12:26 Temat postu: Jak wyjąć fotele. Witam. Mam pytanie. Czy ktoś może wyjmował fotele w carismie I? od czego muszę zacząć aby je wyjąć? Odłączać akumulator czy nie? Jak odepnę czujnik od poduszek bocznych to nie będzie potem problemu? Oraz jak ktoś mógłby powiedzieć które śruby odkręcać?
Saqu - 10-09-2011, 13:27
odłączasz aku na jakieś 30 min przed odkręcaniemi foteli, ogólnie masz 4 śruby z tego co kojarzę, po jednej na każdym rogu, odkręcasz je, rozpinasz kostkę od poduchy i wyciągasz, jak będziesz je wsadzał to tak samo, po podpięciu kostki poczekaj z 30min i dopiero podłącz aku
piter99 - 14-09-2011, 20:42
Fotele przód:
Klucz nasadowy 15 . Śruby z przodu są pod zaślepkami, z tyłu foteli lepszy dostęp, choć trzeba wciskać klucz przy tunelu środkowym( oczywiście musisz przesunąć max do przodu). Zdemontuj zagłówki z foteli, będzie łatwiej wyciągnąć.Co do poduszek nie wiem bo takowych nie posiadam.Pozdro
muusk - 16-09-2011, 00:12
Jak probowalem odkrecac to skapitulowałem na 4 srubie kolo recznego (za chiny nie szlo odkrecic trzeba bylo 'odrdzewic' potem szlo lepiiej ale zaniechalwm wyciagania foteli , najlepiej miec grzechotke i nasadowe i/ lub wyjac czarny plastik z okolic recznego
seba3020 - 05-11-2011, 15:37
Wystarczy zdjąc zaslepki 2 z przodu fotela i jedną z tyłu od strony drzwi odkręcic tunel środkowy 2 śruby w podłokietniku jedna na łączeniu tunelu i masz luks dostęp ja wyjmowałem u siebie i klucz 15 . A własnie jak masz poduchy to odłącz aku jak kolega pisał wcześniej.pozdrawiam i powodzenia
|
|
|