To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Czujnik temperatury oleju w automatycznej skrzyni biegów.

jawaldek - 27-09-2011, 11:45
Temat postu: Czujnik temperatury oleju w automatycznej skrzyni biegów.
Tak jak w temacie tylko...... czy występuje ??? :shock: czy można gdzieś go założyć i jaki ?? :shock:
silnik 2,8 TDI 1996.

rico.1 - 27-09-2011, 23:08

A po co zakładać skoro już jest? :D
Jeśli sie nie mylę masz tam skrzynię V4AW3, a czujnik na niej powinien być z boku po prawej stronie, zaraz za obudową sprzęgła, przed cięgnem zmiany biegów.

jawaldek - 27-09-2011, 23:46

rico.1 napisał/a:
A po co zakładać skoro już jest? :D
w.... automacie ??? --->>>>
rico.1 napisał/a:
zaraz za obudową sprzęgła
:shock:
rico.1 - 28-09-2011, 09:31

V4AW3 to skrzynia automatyczna, a chodzi o obudowie gdzie siedzi konwerter oczywiście :mrgreen:
Jak zwał tak zwał w każdym razie czujnik powinien być jak pisałem wyżej. :p

jawaldek - 28-09-2011, 11:06

rico.1 napisał/a:
Jak zwał tak zwał w każdym razie czujnik powinien być jak pisałem wyżej. :p
no to będę szukał-->> jak znajdę dam znaka :)
Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara :mrgreen:

rico.1 - 29-09-2011, 00:04

jawaldek napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara
Do sterownika A/T, pod kierownicą, na wtyku do niego pin 12 - zielony z niebieskim paskiem (to sygnał do sterownika), a drugi przewód z czujnika jest na masie auta (czarny). :p
No ale ze znalezieniem miejsca przy tablicy na ten zegar nie bedzie tak łatwo, bo trochę tych przyrządów już tam chyba jest prawda? :wink:

jawaldek - 29-09-2011, 09:16

Cytat:
No ale ze znalezieniem miejsca przy tablicy na ten zegar nie bedzie tak łatwo, bo trochę tych przyrządów już tam chyba jest prawda? :wink:
przerabiam deskę rozdzielczą tak aby była wygodna dla mojego użytku -->> mam trochę tych przełączników, wyłączników itd itp :D
Wielkie dzięki -->>> poszło.

haszugumis - 29-09-2011, 18:10

rico.1 napisał/a:
jawaldek napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara
Do sterownika A/T, pod kierownicą, na wtyku do niego pin 12 - zielony z niebieskim paskiem (to sygnał do sterownika), a drugi przewód z czujnika jest na masie auta (czarny). :p

a skad to wiesz?? masz moze jakas rozpiske tego sterownika?? tez by mi sie przydala