Pajero II - Czujnik temperatury oleju w automatycznej skrzyni biegów.
jawaldek - 27-09-2011, 11:45 Temat postu: Czujnik temperatury oleju w automatycznej skrzyni biegów. Tak jak w temacie tylko...... czy występuje ??? czy można gdzieś go założyć i jaki ??
silnik 2,8 TDI 1996.
rico.1 - 27-09-2011, 23:08
A po co zakładać skoro już jest?
Jeśli sie nie mylę masz tam skrzynię V4AW3, a czujnik na niej powinien być z boku po prawej stronie, zaraz za obudową sprzęgła, przed cięgnem zmiany biegów.
jawaldek - 27-09-2011, 23:46
rico.1 napisał/a: | A po co zakładać skoro już jest? | w.... automacie ??? --->>>> rico.1 napisał/a: | zaraz za obudową sprzęgła |
rico.1 - 28-09-2011, 09:31
V4AW3 to skrzynia automatyczna, a chodzi o obudowie gdzie siedzi konwerter oczywiście
Jak zwał tak zwał w każdym razie czujnik powinien być jak pisałem wyżej.
jawaldek - 28-09-2011, 11:06
rico.1 napisał/a: | Jak zwał tak zwał w każdym razie czujnik powinien być jak pisałem wyżej. | no to będę szukał-->> jak znajdę dam znaka
Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara
rico.1 - 29-09-2011, 00:04
jawaldek napisał/a: | Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara | Do sterownika A/T, pod kierownicą, na wtyku do niego pin 12 - zielony z niebieskim paskiem (to sygnał do sterownika), a drugi przewód z czujnika jest na masie auta (czarny).
No ale ze znalezieniem miejsca przy tablicy na ten zegar nie bedzie tak łatwo, bo trochę tych przyrządów już tam chyba jest prawda?
jawaldek - 29-09-2011, 09:16
Cytat: | No ale ze znalezieniem miejsca przy tablicy na ten zegar nie bedzie tak łatwo, bo trochę tych przyrządów już tam chyba jest prawda? | przerabiam deskę rozdzielczą tak aby była wygodna dla mojego użytku -->> mam trochę tych przełączników, wyłączników itd itp
Wielkie dzięki -->>> poszło.
haszugumis - 29-09-2011, 18:10
rico.1 napisał/a: | jawaldek napisał/a: | Jeszcze jedno pytanie-->> pod który sterownik (????) jest podłączony, jakieś znaki szczególne na kablu/pinie/sterowniku-->> ułatwiło by to podłączenie zegara | Do sterownika A/T, pod kierownicą, na wtyku do niego pin 12 - zielony z niebieskim paskiem (to sygnał do sterownika), a drugi przewód z czujnika jest na masie auta (czarny).
No ale ze znalezieniem miejsca przy tablicy na ten zegar nie bedzie tak łatwo, bo trochę tych przyrządów już tam chyba jest prawda? |
a skad to wiesz?? masz moze jakas rozpiske tego sterownika?? tez by mi sie przydala
|
|
|