Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] strata mocy
szeskey - 28-09-2011, 00:01 Temat postu: [1G 90-94] strata mocy Problem polega na tym ,że moje 1G nie posiada mocy na starcie,i przy obciążeniu ,ale tylko wtedy jak się już rozgrzeje :/ ruszam z niższych obrotów powiedzmy ok 2500 i zaczyna się dławić,wyżej jest już ok,ale do chwili jak mu nie dołożę,wtedy zaczynają sie dziury.Idzie dobrze,dziura ( jak by dławiło go coś ) i znów dobrze.?Mam wycięty kat i wstawioną łuskową strumienicę i nie wiem właśnie czy to nie przez zbytnie rozprężenie ,ale chyba nie aż takie?
Jak macie jakies pomysły to czekam
Pozdr
viader - 28-09-2011, 08:06
szeskey napisał/a: | Mam wycięty kat i wstawioną łuskową strumienicę i nie wiem właśnie czy to nie przez zbytnie rozprężenie ,ale chyba nie aż takie? |
To napewno nie przez to. Też nie mam kata i strumienicę i nie było problemów. Choć ostatnio borykam się z podobnym problemem jak ty ale to dopiero od niedawna a kata nie mam od zawsze. Przyjrzyj się dobrze zapłonowi, sprawdź też kable i świece. Kiedyś też miałem problem z chwilowymi brakami mocy, okazało się, że wypalił się jeden kabel zapłonowy i raz stykał a raz nie...
Damian_Eclipse - 28-09-2011, 15:08
To moga byc przewody wys. napieci. Ja mialem cos takiego ze przy przyspieszaniu jakby przerywalo, a potem od wyzszych obrotow juz bylo ok. Po wymianie przewodow problem zniknal.
Juniooor - 28-09-2011, 18:30
A nie czućpaliwa z wydechu ? Bo mam podobnie tylko jeszcze z wydechu paliwem smiedzi niemilosiernie ... Musze sonde wymienic ... najprawdopodobnije ....
kamil4711 - 28-09-2011, 20:49
Ukad paliwowy ? Filtr paliwa dawno wymieniony ? Świece, przewody, zawalony dolot, , krokowy, sporo może być przyczyn, pierwsza rada-odczytaj błędy.
szeskey - 28-09-2011, 23:35
właśnie daje paliwem z wydechu ,jak by mieszanka była za bogata :/ świece i kable NGK jakieś 3 tyś temu a z 200 twmu sprawdzałem wszystko i było ok może sonda faktycznie
Juniooor - 01-10-2011, 20:27
Co do sprawy duszenia dlawienia itd u mnie wyszła głupia sprawa ;/ Nie zauważyłem pękniętej klemy minusowej ... i to był powód aż śmiać się chce
Adi_3kGT - 02-10-2011, 18:53
Szeskey miałem to samo w moim Eclipsie ,dławił sie itp . bardzo podobne objawy , okazała sie jeb... Sonda
szeskey - 04-10-2011, 19:43
Juniooor sprawdziłem klemy i były ok :/ najprawdopodobniej będzie to sonda ,za bogata mieszanka na to wskazuje ,pozatym obroty lekko falują ,szału nie ma ale jest objaw :
|
|
|