Problemy techniczne - Lancer (CB4W) Mryga CE, błąd 11 i 41
kafar87 - 01-10-2011, 08:51 Temat postu: Lancer (CB4W) Mryga CE, błąd 11 i 41 Witam
Prosiłbym was drodzy koledzy o pomoc, od czasu do czasu zapala mi się CE, wymrugałem błąd 11 i 41 czyli sonda i wtryski.
Dodam, że silnik dławi się na niskich obrotach i szarpie, powyżej 2 tys. obrotów objawy ustępują. Na gazie i benzynie to samo.
Silnik 1.6 4g92 rok 97, instalacja gazowa BRC sequent 24
Doradźcie co robić, sonda do wymiany? co z wtryskami?
Pozdrawiam
siwylok - 01-10-2011, 20:31
Jeśli na gazie i na benzynie jest tak samo to stawiałbym na zapłon.
Posprawdzać świece, przewody, kopułke na końcu cewka-moduł.
Do gazu mocniejsza iskra potrzebna. Jak któryś element niedomaga to iskra swoje ujście znajdzie. Do 2tys. to najbardziej odczuwalne.
żeby wtryski od beny i gazu zaczęły niedomagać równocześnie to wątpliwe
wyderka - 01-10-2011, 22:45
ja stawiam na kopułkę i palec, odkręć 2 śrubki przeczyść styki i zobaczysz czy będzie różnica
kafar87 - 02-10-2011, 16:39
Problem szarpania rozwiązany, kopułka i palec przeczyszczone. Końcówka jednego przewodu a co za tym idzie i gniazdo w kopułce było całe zaśniedziałe, czym to mogło być spowodowane?
Sondę i tak zamówiłem bo coś za wysokie spalanie jest, na ciepłym silniku po odpaleniu i przełączeniu na gaz na jałowym czasem obroty do 2 tys. dochodzą. Krokowy i przepustnica czyszczone.
Hugo - 03-10-2011, 22:52
kafar87 napisał/a: | Końcówka jednego przewodu a co za tym idzie i gniazdo w kopułce było całe zaśniedziałe, czym to mogło być spowodowane? | Ten przewód ma przebicie.
|
|
|