To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - lampka abs świeci

liosza21 - 07-10-2011, 19:09
Temat postu: lampka abs świeci
Witam wszystkich , mam taką sytuację zapala się lampka abs i abs nie działa , ale nie od razu zaraz po odpaleniu nie pali się i abs skrobie ale parę sekund nieraz minuta i zapala sie i abs-y nie działają , może ktoś wie jak to zrobić jakiś czujnik abs , z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam.
angelos - 07-10-2011, 20:01

Witam,

Na sam początek to może spróbuj odczytać błędy , tutaj link jak to zrobić odczytywanie bledow

lukasz12 - 08-10-2011, 07:36

Podejrzewam złe ustawienie czujnika ABS z przodu (trzpień odsunięty za daleko od grzebienia na piaście). Zdejmij koło i rzuć okiem czy czujnik nie jest zbyt odsunięty od piasty (możliwe że trzeba będzie zdjąć zacisk i wyjąć klocki - 2 śruby po boku). Czujnik ma być wg. serwisówki w odległości 0.2 - 0.7 mm od grzebienia, ale ja po prostu robię tak że go dosuwam maksymalnie ile się da - podkładając blaszkę 0.15 ze szczelinomierza i patrzę czy nie ociera.
liosza21 - 08-10-2011, 10:46

Dzieki za podpowiedzi mam jeszcze pytanie ten czujnik to jest z jednej strony czy z dwóch jak z jednej to z której ? Napiszę niedługo co mi tam wyszło , ktoś tam jeszcze mówił ze to może być od zużycia klocków czy to możliwe ?
jac33k - 08-10-2011, 13:59

Czujniki masz cztery, przy każdym kole.
wojtas - 08-10-2011, 15:25

liosza21 napisał/a:
ktoś tam jeszcze mówił ze to może być od zużycia klocków czy to możliwe ?

Sigma, nie posiada elektrycznych czujników zużycia klocków. Więc w Sigmach to niemożliwe. :wink: Polecam temat: Parę problemów z nową Sigmą. A tak wygląda to w rzeczywistości jak jest źle ustawione: