To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - duszenie auta po każdym odpaleniu po nocy

max87 - 13-10-2011, 20:51
Temat postu: duszenie auta po każdym odpaleniu po nocy
Witam !!! Mam problem z moim outkiem 2004 r. Gdy auto postoi całą noc rano, po odpaleniu wchodzi ładnie na obroty do 3 tys. po przejechaniu kawałka autko strasznie się dusi po dodaniu gazu. trwa to może z ok minute. jeśli ktoś miał podobny przypadek prosze pisać z rozwiązaniem
elektryk - 15-10-2011, 22:32

A objaw znika po jakimś czasie? Jak bym miał strzelać to może coś w dopływie powietrza, może przepływka albo potencjometr przepustnicy. Jak masz możliwość to podłącz się z komputerem i sprawdź jaką ECU widzi ilość powietrza i położenie przepustnicy. Wydaje mi się że najprostszy interfejs z ELM324 by wystarczył.
max87 - 16-10-2011, 13:17

Hey. objawy mijają po jakiejś minucie i wszystko jest ok. właśnie nie mam możliwości puki co żeby podłaczyć go pod kompa. myślałem że może jest to związane z dopływem paliwa.
elektryk - 16-10-2011, 22:48

max87 napisał/a:
Hey. objawy mijają po jakiejś minucie i wszystko jest ok. właśnie nie mam możliwości puki co żeby podłaczyć go pod kompa. myślałem że może jest to związane z dopływem paliwa.
Ja nigdy takiego objawu nie miałem, trochę zgaduję, akurat to co zasugerowałem można zdiagnozować elektronicznie.