Eclipse - Techniczne - Szpilki i nakrętki do G1 z 93 roku
GERING - 14-10-2011, 15:01 Temat postu: Szpilki i nakrętki do G1 z 93 roku Rozwaliłem felgę, były zamontowane jakieś inne, wsadziłem kółka na felach oryginalnych, po jakimś czasie nastąpiły stuki przy jeździe i hamowaniu, okazało się że nakrętki są nie oryginalne i są jakieś 2 mm za długie do oryginalnej felgi. Te stuki to właśnie był ten luz między felgą a piastą, mimo że felga dokręcona. Bardzo proszę o pomoc jakie są specyfikacje techniczne szpilek i nakrętek, jak maja wyglądać te oryginalne nakrętki do oryginalnych felg ( czyli długość i średnica szpilek, czy szpilki są wbijane czy wkręcane i jak wyglądają nakrętki i jaka ma być ich długość ) ? bez tego nie mogę jeździć a przy okazji chcę wymienić całe zwieszenie i łącznie z tarczami... z góry dziękuje za pomoc.
rosomak1983 - 14-10-2011, 20:10
jak chcesz mam orginalne nakretki szilki tez. odczytaj priv
szeskey - 14-10-2011, 21:14
może iałeś tylko inne nakretki ,dopasowane do felg ? specyfikacji nie znam ale rosomak jak ma do załatwienia to bierz szpile są wbijane 114,3 czy jakoś taka długość z radełkiem o ile z tyłu spoko idą to z przodu masakra ,bo trzeba zdjąć pierścien ABSu co nie jest takie hop siup ani hip hop :/ a jak założysz inne nowe fele to musisz sprawdzić jakie są otwory ,bo oryginalne do Ecli są z podkładkami i są duże ,dużo za duże do nietypowych alu
|
|
|