To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problem z lampami LIFT 2003R

tomi0112 - 15-10-2011, 09:56
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problem z lampami LIFT 2003R
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam problem z lampami... miałem komplecik idealnych lamp jednak jedna z nich uległa zniszczeniu w delikatnej stłuczce...W serwisie aukcyjnym zakupiłem taką samą lampę, która po odpakowaniu okazała się być w delikatnie w innym odcieniu... Obie są w kolorze białym tylko ta która przyszła jest tak jakby niewypolerowana...

Czy jest możliwość rozebrania lampy i wypolerowania jej wnętrza?

Jeszcze jedno pytanie... Mam jedną czarną lampę z wyłamanym uchwytem górnym..czy jest możliwość przełożenia całego czarnego elementu tak żeby lampa czarna była z dobrym uchwytem?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

pawelsonx - 15-10-2011, 11:50

do piekarnika z termobiegiem i niską temperaturą na 5 minut i rozkleić klosze
tomi0112 - 15-10-2011, 13:28
Temat postu: cari problem z lampami
nie wiem czy mam to brac na serio czy to zart? Faktycznie lampy sa sklejone jakas strasznie mocna guma: / i co srodek lamp jest oddzielnie? Dam rade zrobic z dwoch lamp jecna dobra? pozdrawiam
plecho1 - 15-10-2011, 13:47

Piekarnik jest jednym ze sposobów na rozklejenie lampy. Poszukaj w google jak to zrobić a się przekonasz. Można jeszcze użyć gorącej wody czy opalarki.
Hugo - 16-10-2011, 09:29

tomi0112 napisał/a:
nie wiem czy mam to brac na serio czy to zart?
Na serio. Robiłem to wczoraj. Jak masz zimny piekarnik to rozkręć go na ok. 180 st. C i włóż lampę na 10 minut. Weź grube rękawiczki, wyciągnij lampę, podważ płaskim śrubokrętem w jednym miejscu klosz i dalej rękoma oddzielisz klosz od obudowy.
tomi0112 - 16-10-2011, 10:46
Temat postu: Problem z lampami LIFT 2003R
No dobrze ale czy jest sens rozbierać? Wiecie o co chodzi? mam jasnego anglika ale ma dobre uchwyty...chciałbym to przełożyć do tej czarnej... czy jest taka możliwość?