To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - problem ze sprzęgłem

Xander - 24-10-2011, 17:12
Temat postu: problem ze sprzęgłem
Witam. Mam pewien problem otóż po kupnie colta zauwazylem na drugi dzien rano ze biegi ciezko wchodza )praktycznie musiałem czekac az sie rozgrzeje) a sprzeglo łapało mi od razu od podłogi wiec podkreciłem sobie troche regulator i wszystko bylo ok po tyg znow to samo i podkrecilem jeszcze dalej dzis znow to samo bylo ale dalej juz sie dało odkrecic bo by spadła ta koncowka z wałka wiec jezeli nie w ta strone to zakrecilem to spowrotem zakrecilem jak bylo co teoretycznie nie powinno dac efektów i nie dało ale kiedy popompowałem sprzegłem kiedy regulator ten znajdował sie na polowie i pozniej znow go odkreciłem na koniec wałka znow jest ok biegi wchodza jak w masło ale zapewne bedzie tak tylko przez tydz dlaczego tak sie dzieje wie ktos moze co moze byc tego przyczyna?
Anonymous - 26-10-2011, 19:01

Sprawdz poziom płynu wspomagania sprzęgła.
Xander - 27-10-2011, 21:56

płyn w normie, slyszałem ze układ może być zapowietrzony trochę jutro spróbuje odpowietrzyć
krzysieg - 27-10-2011, 22:22

A po tych paru dniach zwiększa Ci sie luz na sprzęgle ?
Jeśli byłby zapowietrzony to jest za duży luz na sprzęgle (normalnie powinien być minimalny 1-2cm) po kilku kilkunastokrotnym naciśnięciu sprzęgła luz się zmniejsza a nawet jest już taki jak ma być .
U mnie przynajmniej tak było po tym jak wyjąłem tulejkę ze wspomagania sprzęgła i trochę płynu wyleciało .

Xander - 27-10-2011, 22:38

no zwieksza mi sie 3 czy 4 dni temu podregulowałem a dziś juz biegi ciezko wchodza, sprzeglo łapie mi zaraz od podłogi jutro znow zabawa mnie czeka
Cortez - 30-10-2011, 19:56

Takie pytanko mianowicie sprzęgła, powinno brać przy podłodze, czy bardziej przy górze :roll: ? U mnie łapie prawie przy samej górze, wyrobione już ?
KlaudiuszBdg - 30-10-2011, 20:58

Przy gorze, ten typ tak ma
Anonymous - 30-10-2011, 21:46

Przejedz sie Golfem :D tam dopiero wysoko łapie :D
Cortez - 31-10-2011, 01:04

adamovicius napisał/a:
Przejedz sie Golfem :D tam dopiero wysoko łapie :D

Będę musiał się przejechać :mrgreen: