To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany)

avalanch - 22-11-2011, 13:26
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany)
Witam , jakiś czas temu kupiłem Galanta i wszystko było by ok gdyby nie to ze radio nie "trzymało" pamięci taka mała niedogodność (powiem tylko ze 3 razy sprawdzałem podłączenie i było ok ). A dziś kiedy zamykałem auto z pilota centralny nie zareagował a włączyło się radio tak jak by kluczyk był przekręcony na 1(chyba bo nigdy nie pamiętam jak te pozycje się nazywają) i teraz radio po wyciągnięciu kluczyka może być przełączone w tryb stand-by świeci się tylko kontrolka na radiu a centralny działa tylko po przekręceniu klucza na pilot nie reaguje dodam tylko że rano było wszystko ok.
Z góry dzięki za pomoc :) .

Szwagroz - 22-11-2011, 13:38

a mostkowałeś podtrzymanie pamięci? ja jak u mnie mostkowałem to też mi przestał działać centralny, zmieniłem mostek z innym pinem i wszysto gra i buczy.
avalanch - 22-11-2011, 13:42

Właśnie nic nie kombinowałem sprawdziłem tylko czy wszystko dobrze podłączone i nic więcej nie robiłem zresztą sprawdzałem jakiś miesiąc temu a dziś dopiero się popieprzyło :(

Edit:
poradziłem sobie a przyczyna banalna wsadziłem sobie tubę bo te głośniki które mam grają dobrze ale czegoś brakowało w tym aucie :D i + który idzie z akumulatora jakimś cudem się wysmyknął i zrobił zwarcie na sygnał ze stacyjki i komputer widział przez to cały czas kluczyk w stacyjce :) a i dzięki Szwagroz za naprowadzenie ;)

Koyocik - 22-11-2011, 15:54

Szwagroz, możesz dokładniej, mam dokładnie ten sam problem - po podłączeniu radia przestał działać pilot. Ale nie robiłem jakiegoś dodatkowego mostka - spiąłem kostki po prostu w desce. Jakiego pinu użyć?
Szwagroz - 22-11-2011, 20:35

teraz nie pamiętam, bym musiał wyjąć radio i sprawdzić, ale to nie wcześniej jak jutro po pracy w świetle dziennym, zrobię nawet fotke. może w radiu w kostce masz pozaminane kable
Koyocik - 22-11-2011, 22:10

Rozwiązałem, zbieg okoliczności - problemem był pilot nie odbiornik. Dzięki i wybacz zamieszanie.