Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany)
Autor Wiadomość
avalanch 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,0 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2011, 13:26   [EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany)

Witam , jakiś czas temu kupiłem Galanta i wszystko było by ok gdyby nie to ze radio nie "trzymało" pamięci taka mała niedogodność (powiem tylko ze 3 razy sprawdzałem podłączenie i było ok ). A dziś kiedy zamykałem auto z pilota centralny nie zareagował a włączyło się radio tak jak by kluczyk był przekręcony na 1(chyba bo nigdy nie pamiętam jak te pozycje się nazywają) i teraz radio po wyciągnięciu kluczyka może być przełączone w tryb stand-by świeci się tylko kontrolka na radiu a centralny działa tylko po przekręceniu klucza na pilot nie reaguje dodam tylko że rano było wszystko ok.
Z góry dzięki za pomoc :) .
Ostatnio zmieniony przez avalanch 22-11-2011, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

Szwagroz 
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
Wysłany: 22-11-2011, 13:38   

a mostkowałeś podtrzymanie pamięci? ja jak u mnie mostkowałem to też mi przestał działać centralny, zmieniłem mostek z innym pinem i wszysto gra i buczy.

avalanch 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,0 16v
Wysłany: 22-11-2011, 13:42   

Właśnie nic nie kombinowałem sprawdziłem tylko czy wszystko dobrze podłączone i nic więcej nie robiłem zresztą sprawdzałem jakiś miesiąc temu a dziś dopiero się popieprzyło :(

Edit:
poradziłem sobie a przyczyna banalna wsadziłem sobie tubę bo te głośniki które mam grają dobrze ale czegoś brakowało w tym aucie :D i + który idzie z akumulatora jakimś cudem się wysmyknął i zrobił zwarcie na sygnał ze stacyjki i komputer widział przez to cały czas kluczyk w stacyjce :) a i dzięki Szwagroz za naprowadzenie ;)

Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Wysłany: 22-11-2011, 15:54   

Szwagroz, możesz dokładniej, mam dokładnie ten sam problem - po podłączeniu radia przestał działać pilot. Ale nie robiłem jakiegoś dodatkowego mostka - spiąłem kostki po prostu w desce. Jakiego pinu użyć?

Szwagroz 
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
Wysłany: 22-11-2011, 20:35   

teraz nie pamiętam, bym musiał wyjąć radio i sprawdzić, ale to nie wcześniej jak jutro po pracy w świetle dziennym, zrobię nawet fotke. może w radiu w kostce masz pozaminane kable

Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Wysłany: 22-11-2011, 22:10   

Rozwiązałem, zbieg okoliczności - problemem był pilot nie odbiornik. Dzięki i wybacz zamieszanie.

Odpowiedz do tematu