|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany) |
Autor |
Wiadomość |
avalanch
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,0 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2011, 13:26 [EA2A/W 2.0] Problem z centralnym zamkiem (rozwiązany)
|
|
|
Witam , jakiś czas temu kupiłem Galanta i wszystko było by ok gdyby nie to ze radio nie "trzymało" pamięci taka mała niedogodność (powiem tylko ze 3 razy sprawdzałem podłączenie i było ok ). A dziś kiedy zamykałem auto z pilota centralny nie zareagował a włączyło się radio tak jak by kluczyk był przekręcony na 1(chyba bo nigdy nie pamiętam jak te pozycje się nazywają) i teraz radio po wyciągnięciu kluczyka może być przełączone w tryb stand-by świeci się tylko kontrolka na radiu a centralny działa tylko po przekręceniu klucza na pilot nie reaguje dodam tylko że rano było wszystko ok.
Z góry dzięki za pomoc . |
Ostatnio zmieniony przez avalanch 22-11-2011, 14:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 22-11-2011, 13:38
|
|
|
a mostkowałeś podtrzymanie pamięci? ja jak u mnie mostkowałem to też mi przestał działać centralny, zmieniłem mostek z innym pinem i wszysto gra i buczy. |
|
|
|
 |
avalanch
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,0 16v
|
Wysłany: 22-11-2011, 13:42
|
|
|
Właśnie nic nie kombinowałem sprawdziłem tylko czy wszystko dobrze podłączone i nic więcej nie robiłem zresztą sprawdzałem jakiś miesiąc temu a dziś dopiero się popieprzyło
Edit:
poradziłem sobie a przyczyna banalna wsadziłem sobie tubę bo te głośniki które mam grają dobrze ale czegoś brakowało w tym aucie i + który idzie z akumulatora jakimś cudem się wysmyknął i zrobił zwarcie na sygnał ze stacyjki i komputer widział przez to cały czas kluczyk w stacyjce a i dzięki Szwagroz za naprowadzenie |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
|
Wysłany: 22-11-2011, 15:54
|
|
|
Szwagroz, możesz dokładniej, mam dokładnie ten sam problem - po podłączeniu radia przestał działać pilot. Ale nie robiłem jakiegoś dodatkowego mostka - spiąłem kostki po prostu w desce. Jakiego pinu użyć? |
_________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" - Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
Były: EA2W, CP9A-4G63t i E57A-4D68t
"All is hardcore when made with love" |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 22-11-2011, 20:35
|
|
|
teraz nie pamiętam, bym musiał wyjąć radio i sprawdzić, ale to nie wcześniej jak jutro po pracy w świetle dziennym, zrobię nawet fotke. może w radiu w kostce masz pozaminane kable |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
|
Wysłany: 22-11-2011, 22:10
|
|
|
Rozwiązałem, zbieg okoliczności - problemem był pilot nie odbiornik. Dzięki i wybacz zamieszanie. |
_________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" - Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
Były: EA2W, CP9A-4G63t i E57A-4D68t
"All is hardcore when made with love" |
|
|
|
 |
|
|