Space Star Techniczne - [MSS DID] Furczenie podczas przyspieszania mss did(cd.)
darek7513 - 22-11-2011, 20:34 Temat postu: [MSS DID] Furczenie podczas przyspieszania mss did(cd.) Witam. Mam taki problem ostatnio jadąc poza miastem wcisnełem mocniej gaz i spod maski wydobył się jakis dżiwny dzwięk tak jak by miał nie kompletny wydech ,auto jadzie normalnie brak jakichkolwiek oznak tylko te buczenie , fakt można delikatniej wtedy wszystko jest ok wówczas tylko tak powyżej 2300obr. wydaje taki furczenie .Wydech przejrzałem nic mi sie nie rzuciło w oczy fakt są tam dwie plecionki (które padają chyba pierwsze) ale żadnego okopcenia nie widzę nie mam pojecia Może ktoś wie o co chodzi.Dodam ze odgłos dochodzi z pod maski okolce turbiny takie wrażenie z za kierownicy.
........................... oj chyba nikt się z tym nie spotkał
edit.
Jest jeszcze jedna kwestia ze opisywany problem pojawia sie i znika , i dlatego zastanawiam sie czy jest wtym ukladzie pomiedzy turbiną a filtrem powietrza mozliwosc rozszczelnienia bo dzwiek jest taki gardlowy tak jak by sie cos otworzylo .Myslalem ze moze obudowa filtra jest nieszczelna ale by sie pojawialo i znikalo.
jaroo0 - 13-12-2011, 20:54
Stracił na mocy?
Podnieś auto i sprawdź czy furczenie wydobywa się z wydechu, jeżeli nie to pozostają Tobie przewody podciśnieniowe.
W domowym zaciszu tłumików nie sprawdzisz
darek7513 - 15-12-2011, 20:30
Nie moc jest na miejscu ale to wystepuje tylko wtrakcie dynamiczne jazdy, jak przyspieszam w okolicach 2200 obr to jest ok ale dzis wlozyle reke w okolicach egr (by go odpiac i sprawdzic czy cos sie dzieje a tu bez zmian )i wydaje mi sie ze na rece mialem sadze czyzby jakas nieszczelnosc ?
mirosi - 27-03-2012, 09:52
Sprawdz jeszcze turbine
|
|
|