[MSS DID] Furczenie podczas przyspieszania mss did(cd.) |
Autor |
Wiadomość |
darek7513
Nowy Forumowicz

Auto: mss 1.9 did 2004
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lis 2008 Posty: 30 Skąd: mragowo
|
Wysłany: 22-11-2011, 20:34 [MSS DID] Furczenie podczas przyspieszania mss did(cd.)
|
|
|
Witam. Mam taki problem ostatnio jadąc poza miastem wcisnełem mocniej gaz i spod maski wydobył się jakis dżiwny dzwięk tak jak by miał nie kompletny wydech ,auto jadzie normalnie brak jakichkolwiek oznak tylko te buczenie , fakt można delikatniej wtedy wszystko jest ok wówczas tylko tak powyżej 2300obr. wydaje taki furczenie .Wydech przejrzałem nic mi sie nie rzuciło w oczy fakt są tam dwie plecionki (które padają chyba pierwsze) ale żadnego okopcenia nie widzę nie mam pojecia Może ktoś wie o co chodzi.Dodam ze odgłos dochodzi z pod maski okolce turbiny takie wrażenie z za kierownicy.
........................... oj chyba nikt się z tym nie spotkał
edit.
Jest jeszcze jedna kwestia ze opisywany problem pojawia sie i znika , i dlatego zastanawiam sie czy jest wtym ukladzie pomiedzy turbiną a filtrem powietrza mozliwosc rozszczelnienia bo dzwiek jest taki gardlowy tak jak by sie cos otworzylo .Myslalem ze moze obudowa filtra jest nieszczelna ale by sie pojawialo i znikalo. |
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-12-2011, 20:54
|
|
|
Stracił na mocy?
Podnieś auto i sprawdź czy furczenie wydobywa się z wydechu, jeżeli nie to pozostają Tobie przewody podciśnieniowe.
W domowym zaciszu tłumików nie sprawdzisz |
|
|
|
 |
darek7513
Nowy Forumowicz

Auto: mss 1.9 did 2004
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lis 2008 Posty: 30 Skąd: mragowo
|
Wysłany: 15-12-2011, 20:30
|
|
|
Nie moc jest na miejscu ale to wystepuje tylko wtrakcie dynamiczne jazdy, jak przyspieszam w okolicach 2200 obr to jest ok ale dzis wlozyle reke w okolicach egr (by go odpiac i sprawdzic czy cos sie dzieje a tu bez zmian )i wydaje mi sie ze na rece mialem sadze czyzby jakas nieszczelnosc ? |
|
 |
mirosi
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID 2003r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2012, 09:52
|
|
|
Sprawdz jeszcze turbine |