To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona)

Anonymous - 25-11-2011, 22:32
Temat postu: Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona)
Czesc,

mam rdze w okolicach kolumn mcphersona (w komorze silnika) w miejscach gdzie powiedzmy dwie powierzchnie sa ze soba zgrzewane / spawane. Niektore miejsca sa z rdzą a jedno inne miejsce jest przezarte i jest 2 cm dziurka.... mysle, ze jak nie teraz to na wiosne rozbiore wszystko wytne, zespawam i wzmocnie. Chociaz mysli chodza po glowie juz teraz, aby to zrobic, nawet juz lakier kazałem sobie umieszać na naprawe... w innych oprocz miejscach rdza nie wystepuje.... :roll:

Chcialem zapytac Was czy macie moze podobnie? lub mieliscie? Dodam, ze auto jest 100% bezwypadkowe i to jedyna korozja jaka zauwazylem. Nawet pod spodem jej nie ma ;)

Jesli ktos mial podobnie to prosze niech sie odezwie i niech napisze pare słow na ten temat.

Na dniach wrzuce fotke jak to u mnie wyglada....

Pozdrawiam

Daromen - 27-11-2011, 21:32

Mialem tez ogniska rdzy w komorze silnika przy górnym mocowaniu kolumny,w jednym miejscu blachy oddzieliły się od siebie i zaczęło brzydko rdzewieć,dokładnie było to kolo obudowy filtra pow. a po drugiej stronie było podobnie, gdzieś pod zbiorniczkiem oleju hydraulicznego sprzęgła,również blachy oddzieliły się od siebie,wyczyściłem,zamalowałem narazie jest dobrze...
Anonymous - 28-11-2011, 10:54

To podobnie do mnie, chociaż ja się trochę przestraszyłem gdy go kopiłem, jedyna rdza i to tam... znając siebie nie wiem czy długo pożyję z ta świadomością, także jak tylko zarejestruje autko to wyciągnę wszystko łącznie z błotnikami ;) Pozdrawiam
sq9mcs - 28-11-2011, 11:20

U mnie jest podobny efekt.
PIOTR_68 - 08-01-2013, 16:24

Standard. Pas przedni i miejscowo w komorze silnika - sporo rudego ...
To pewnie skutki morskiej podróży zaraz po narodzinach :)