Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona)
Autor Wiadomość
Pinin
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2011, 22:32   Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona)

Czesc,

mam rdze w okolicach kolumn mcphersona (w komorze silnika) w miejscach gdzie powiedzmy dwie powierzchnie sa ze soba zgrzewane / spawane. Niektore miejsca sa z rdzą a jedno inne miejsce jest przezarte i jest 2 cm dziurka.... mysle, ze jak nie teraz to na wiosne rozbiore wszystko wytne, zespawam i wzmocnie. Chociaz mysli chodza po glowie juz teraz, aby to zrobic, nawet juz lakier kazałem sobie umieszać na naprawe... w innych oprocz miejscach rdza nie wystepuje.... :roll:

Chcialem zapytac Was czy macie moze podobnie? lub mieliscie? Dodam, ze auto jest 100% bezwypadkowe i to jedyna korozja jaka zauwazylem. Nawet pod spodem jej nie ma ;)

Jesli ktos mial podobnie to prosze niech sie odezwie i niech napisze pare słow na ten temat.

Na dniach wrzuce fotke jak to u mnie wyglada....

Pozdrawiam

Daromen 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2011, 21:32   

Mialem tez ogniska rdzy w komorze silnika przy górnym mocowaniu kolumny,w jednym miejscu blachy oddzieliły się od siebie i zaczęło brzydko rdzewieć,dokładnie było to kolo obudowy filtra pow. a po drugiej stronie było podobnie, gdzieś pod zbiorniczkiem oleju hydraulicznego sprzęgła,również blachy oddzieliły się od siebie,wyczyściłem,zamalowałem narazie jest dobrze...

Pinin
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2011, 10:54   

To podobnie do mnie, chociaż ja się trochę przestraszyłem gdy go kopiłem, jedyna rdza i to tam... znając siebie nie wiem czy długo pożyję z ta świadomością, także jak tylko zarejestruje autko to wyciągnę wszystko łącznie z błotnikami ;) Pozdrawiam

sq9mcs 
Forumowicz

Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Wysłany: 28-11-2011, 11:20   

U mnie jest podobny efekt.

PIOTR_68 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8 mpi 5d b+lpg
Wysłany: 08-01-2013, 16:24   

Standard. Pas przedni i miejscowo w komorze silnika - sporo rudego ...
To pewnie skutki morskiej podróży zaraz po narodzinach :)
Daewoo Musso 3.2b /2008 - 2009/
Kangoo 4x4 /2003-2007/
Chevrolet Evanda /2007-2008/
oraz dawniej ... Alfa147, R19, Citroen AX, Polonez, Volvo 340, 126p, Wartburg, Trabant, Morris ...
... prawie same wynalazki :)

Odpowiedz do tematu