|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona) |
Autor |
Wiadomość |
Pinin [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2011, 22:32 Rdza w komorze silnika (kolumny mcphersona)
|
|
|
Czesc,
mam rdze w okolicach kolumn mcphersona (w komorze silnika) w miejscach gdzie powiedzmy dwie powierzchnie sa ze soba zgrzewane / spawane. Niektore miejsca sa z rdzą a jedno inne miejsce jest przezarte i jest 2 cm dziurka.... mysle, ze jak nie teraz to na wiosne rozbiore wszystko wytne, zespawam i wzmocnie. Chociaz mysli chodza po glowie juz teraz, aby to zrobic, nawet juz lakier kazałem sobie umieszać na naprawe... w innych oprocz miejscach rdza nie wystepuje....
Chcialem zapytac Was czy macie moze podobnie? lub mieliscie? Dodam, ze auto jest 100% bezwypadkowe i to jedyna korozja jaka zauwazylem. Nawet pod spodem jej nie ma
Jesli ktos mial podobnie to prosze niech sie odezwie i niech napisze pare słow na ten temat.
Na dniach wrzuce fotke jak to u mnie wyglada....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Daromen
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 98 Skąd: Żywiec
|
Wysłany: 27-11-2011, 21:32
|
|
|
Mialem tez ogniska rdzy w komorze silnika przy górnym mocowaniu kolumny,w jednym miejscu blachy oddzieliły się od siebie i zaczęło brzydko rdzewieć,dokładnie było to kolo obudowy filtra pow. a po drugiej stronie było podobnie, gdzieś pod zbiorniczkiem oleju hydraulicznego sprzęgła,również blachy oddzieliły się od siebie,wyczyściłem,zamalowałem narazie jest dobrze... |
_________________ Pajero Pinin 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Pinin [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2011, 10:54
|
|
|
To podobnie do mnie, chociaż ja się trochę przestraszyłem gdy go kopiłem, jedyna rdza i to tam... znając siebie nie wiem czy długo pożyję z ta świadomością, także jak tylko zarejestruje autko to wyciągnę wszystko łącznie z błotnikami Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sq9mcs
Forumowicz
Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 124 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-11-2011, 11:20
|
|
|
U mnie jest podobny efekt. |
|
|
|
 |
PIOTR_68
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8 mpi 5d b+lpg
|
Wysłany: 08-01-2013, 16:24
|
|
|
Standard. Pas przedni i miejscowo w komorze silnika - sporo rudego ...
To pewnie skutki morskiej podróży zaraz po narodzinach |
_________________ Mitsu Pinin /2010 - .../
Subaru Legacy 2.0 /2008 - .../
Skoda Octavia /2009-2010/
Daewoo Musso 3.2b /2008 - 2009/
Kangoo 4x4 /2003-2007/
Chevrolet Evanda /2007-2008/
oraz dawniej ... Alfa147, R19, Citroen AX, Polonez, Volvo 340, 126p, Wartburg, Trabant, Morris ...
... prawie same wynalazki |
|
|
|
 |
|
|