Pajero II - Zablokowany zamek schowka pasażera
Rander - 03-12-2011, 21:45 Temat postu: Zablokowany zamek schowka pasażera Witajcie.
W Pajero, które zanabyłem (2.8TD Long, automat, rok 1999) nie mogę otworzyć schowka pasażera. Kuczyk obraca się. W jednej pozycji wsuwki wciskają się głębiej, w drugiej prawie wcale.
Mógłby ktoś podesłać zdjęcie rygla od środka, z otwartą klapką i napisać, co się rusza i jak, abym nie zniszczył czegoś? Bo sworzeń (a włąściwie drut) zawiasów nie chce się dać ruszyć.
A może jest jeszcze inny sposób na otwarcie?
Faraonix - 03-12-2011, 23:06
Ja wymontowywalem klamki od zewnatz nie otwierajac drzwi oraz stacyjke stojac na masce samochodu (w srodku bylo brudno) . Wiec napewno i da sie otworzyc schowek nawet siedzac na masce. Wystarczy dobra pila spalinowa Bylo to na szrocie i auta za chwile mialy isc pod prase. Ale nie sadze zebys swoje chcial sprasowac po otwarciu schowka
Jak nikt mnie nie uprzedzi to jutro po poludniu moge zrobic fotke mechanizmu i wrzucic.
Rander - 04-12-2011, 10:37
Faraonix napisał/a: | Ja wymontowywalem klamki od zewnatz nie otwierajac drzwi oraz stacyjke stojac na masce samochodu (w srodku bylo brudno) . Wiec napewno i da sie otworzyc schowek nawet siedzac na masce. Wystarczy dobra pila spalinowa Bylo to na szrocie i auta za chwile mialy isc pod prase. Ale nie sadze zebys swoje chcial sprasowac po otwarciu schowka
Jak nikt mnie nie uprzedzi to jutro po poludniu moge zrobic fotke mechanizmu i wrzucic. |
Kumpel chcwalił się, że zawory w Maluchu da się wyregulować przez rurę wydechową, mając tylko odpowiednie narzędzia
Jakbyś mógł wrzucić fotki, byłbym mocno wdzięczny. Autko jest dobrze utrzymane, szkoda go dewastować.
Uwaga: Powyższe nie dotyczy jazdy terenowej
Faraonix - 04-12-2011, 21:40
Fotka jest tutaj
Przekrecajac kluczyk chowa sie ta gorna czasc, dolna jest nieruchomo. Mam nadzieje ze to cos pomoze
Rander - 05-12-2011, 12:12
Faraonix napisał/a: | Fotka jest tutaj
Przekrecajac kluczyk chowa sie ta gorna czasc, dolna jest nieruchomo. Mam nadzieje ze to cos pomoze |
Dzięki.
Dzisiaj deszcz leje jak wół do karety więc ciężko będzie coś przy autku grzebnąć, ale fotka powinna się przydać.
|
|
|