Zablokowany zamek schowka pasażera |
Autor |
Wiadomość |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 03-12-2011, 21:45 Zablokowany zamek schowka pasażera
|
|
|
Witajcie.
W Pajero, które zanabyłem (2.8TD Long, automat, rok 1999) nie mogę otworzyć schowka pasażera. Kuczyk obraca się. W jednej pozycji wsuwki wciskają się głębiej, w drugiej prawie wcale.
Mógłby ktoś podesłać zdjęcie rygla od środka, z otwartą klapką i napisać, co się rusza i jak, abym nie zniszczył czegoś? Bo sworzeń (a włąściwie drut) zawiasów nie chce się dać ruszyć.
A może jest jeszcze inny sposób na otwarcie? |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 03-12-2011, 23:06
|
|
|
Ja wymontowywalem klamki od zewnatz nie otwierajac drzwi oraz stacyjke stojac na masce samochodu (w srodku bylo brudno) . Wiec napewno i da sie otworzyc schowek nawet siedzac na masce. Wystarczy dobra pila spalinowa Bylo to na szrocie i auta za chwile mialy isc pod prase. Ale nie sadze zebys swoje chcial sprasowac po otwarciu schowka
Jak nikt mnie nie uprzedzi to jutro po poludniu moge zrobic fotke mechanizmu i wrzucic. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 04-12-2011, 10:37
|
|
|
Faraonix napisał/a: | Ja wymontowywalem klamki od zewnatz nie otwierajac drzwi oraz stacyjke stojac na masce samochodu (w srodku bylo brudno) . Wiec napewno i da sie otworzyc schowek nawet siedzac na masce. Wystarczy dobra pila spalinowa Bylo to na szrocie i auta za chwile mialy isc pod prase. Ale nie sadze zebys swoje chcial sprasowac po otwarciu schowka
Jak nikt mnie nie uprzedzi to jutro po poludniu moge zrobic fotke mechanizmu i wrzucic. |
Kumpel chcwalił się, że zawory w Maluchu da się wyregulować przez rurę wydechową, mając tylko odpowiednie narzędzia
Jakbyś mógł wrzucić fotki, byłbym mocno wdzięczny. Autko jest dobrze utrzymane, szkoda go dewastować.
Uwaga: Powyższe nie dotyczy jazdy terenowej |
Adam. |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 04-12-2011, 21:40
|
|
|
Fotka jest tutaj
Przekrecajac kluczyk chowa sie ta gorna czasc, dolna jest nieruchomo. Mam nadzieje ze to cos pomoze |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2011, 12:12
|
|
|
Faraonix napisał/a: | Fotka jest tutaj
Przekrecajac kluczyk chowa sie ta gorna czasc, dolna jest nieruchomo. Mam nadzieje ze to cos pomoze |
Dzięki.
Dzisiaj deszcz leje jak wół do karety więc ciężko będzie coś przy autku grzebnąć, ale fotka powinna się przydać. |
Adam. |
|
|
|
 |
|