[97-04]Galant EAxA/W - Przednie drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz :(
OBERST - 05-12-2011, 18:32 Temat postu: Przednie drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz :( Pewnie zaraz zostanę złajany za dubla ale szukałem na forum i nie mogłem znaleźć podobnej przypadłości . Od czasu do czasu drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz . Dzisiaj dostało się mi i miśkowi , moja druga połowa strasznie się zdenerwowała że nie może wyjść z auta ,że musi w deszcz opuszczać szybę aby od zewnątrz otworzyć drzwi
Zanim zabiorę się za ściąganie tapicerki z drzwi chciał bym spytać czy ktoś miał podobną sytuację (oczywiście z miśkiem) i jak sobie z nią poradził ?
milo - 05-12-2011, 18:45
Czyżby cięgno ? tak ,
gołąb - 05-12-2011, 18:51
OBERST napisał/a: | moja druga połowa strasznie się zdenerwowała że nie może wyjść z auta ,że musi w deszcz opuszczać szybę aby od zewnątrz otworzyć drzwi | trza było otworzyć drzwi niewiaście Kolego-nie ma innej rady...musisz zdjąć boczek i popatrzeć...najprędzej cięgno spadło, ale muss oblookać
OBERST - 05-12-2011, 19:03
Od czasu do czasu nie działa , czyli jak już to cięgno mogło się poluzować a nie spaść , tak mi się wydaje bynajmniej . No nic jutro trzeba zabrać się za te drzwi .
[ Dodano: 05-12-2011, 19:12 ]
gołąb napisał/a: | trza było otworzyć drzwi niewiaście |
gołąb po 10 latach małżeństwa coraz częściej łapie się na tym że brak mi ogłady
robertdg - 05-12-2011, 19:28
OBERST, sprawdź, czy jak się napiera na drzwi to się nie chcą otworzyć, a jak się samą klamką otwiera to się otwierają
Hugo - 05-12-2011, 19:51
Miałem dokładnie to samo, ale w drzwiach kierowcy podczas upałów. Później samo przeszło i zapomniałem o tym... do dzisiaj
OBERST - 05-12-2011, 19:57
robertdg Jak zdarzy się już ta nieprzyjemna sytuacja to można pchać cudować i nic to nie daje , można wtedy tylko od zewnątrz otworzyć . Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie .
komarsnk - 05-12-2011, 20:57
OBERST napisał/a: | robertdg Jak zdarzy się już ta nieprzyjemna sytuacja to można pchać cudować i nic to nie daje , można wtedy tylko od zewnątrz otworzyć . Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie . |
Pewnie kolega robertdg chciał się upewnić czy przypadkiem sam zamek nie jest winowajcą zgadłem?
Bo według mnie to właśnie oddala podejrzenia od zamka i na 100% musisz szukać przyczyny na linii klamka --> cięgno --> zamek
Hugo - 06-12-2011, 08:01
OBERST napisał/a: | Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie . | Dokładnie.
rajder - 06-12-2011, 22:53
sprawdź mocowania (śrubki) może się poluzowały
KamilR10 - 11-12-2011, 20:24
W poprzednim galu tez tak mialem, wystarczy sciagnac tapicerke, tam sa ciegna, te odpowiedzialne za otwieranie drzwi, wystarczy odpowiednio podgiac, z reszta jak sciagniesz tapicerke bedziesz wiedzial o co chodzi roboty na 20 minut
kondzik135 - 10-12-2015, 12:17 Temat postu: Zacinająca się klamka Witam. Mam taki problem jak w temacie. Otóż problem dotyczy klamki pasażera od wewnętrznej strony. Nieraz normalnie się otwiera ale to rzadko, a częściej Trzeba mocniej szarpać. Rozbierałem juz boczek drzwi oglądałem ale szczerze mówiąc nie ma pojęcia co ja mogę tam zrobić aby to naprawić. Może ktoś coś poradzi mi w tej sprawie. Z góry dzięki za pomoc.
milo - 10-12-2015, 15:26
Sprawdz cięgno może być za długie jest specyficznie wygięte ,czasem wystarczy lekko podgiąć wówczas skraca sie
kondzik135 - 10-12-2015, 16:26
Dzięki za podpowiedź, właśnie się zastanawiałem jak to skrócić. A nic nie stanie się jak zerwe ta folie??
Hugo - 10-12-2015, 20:05
kondzik135, folię odklejasz i przyklejasz z powrotem.
|
|
|