To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Przednie drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz :(

OBERST - 05-12-2011, 18:32
Temat postu: Przednie drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz :(
Pewnie zaraz zostanę złajany za dubla ale szukałem na forum i nie mogłem znaleźć podobnej przypadłości . Od czasu do czasu drzwi pasażera nie chcą się otwierać od wewnątrz . Dzisiaj dostało się mi i miśkowi , moja druga połowa strasznie się zdenerwowała że nie może wyjść z auta ,że musi w deszcz opuszczać szybę aby od zewnątrz otworzyć drzwi :evil:
Zanim zabiorę się za ściąganie tapicerki z drzwi chciał bym spytać czy ktoś miał podobną sytuację (oczywiście z miśkiem) i jak sobie z nią poradził ?

milo - 05-12-2011, 18:45

Czyżby cięgno ? tak ,
gołąb - 05-12-2011, 18:51

OBERST napisał/a:
moja druga połowa strasznie się zdenerwowała że nie może wyjść z auta ,że musi w deszcz opuszczać szybę aby od zewnątrz otworzyć drzwi
trza było otworzyć drzwi niewiaście :mrgreen: Kolego-nie ma innej rady...musisz zdjąć boczek i popatrzeć...najprędzej cięgno spadło, ale muss oblookać
OBERST - 05-12-2011, 19:03

Od czasu do czasu nie działa , czyli jak już to cięgno mogło się poluzować a nie spaść , tak mi się wydaje bynajmniej . No nic jutro trzeba zabrać się za te drzwi .

[ Dodano: 05-12-2011, 19:12 ]
gołąb napisał/a:
trza było otworzyć drzwi niewiaście :mrgreen:

gołąb po 10 latach małżeństwa coraz częściej łapie się na tym że brak mi ogłady :twisted:

robertdg - 05-12-2011, 19:28

OBERST, sprawdź, czy jak się napiera na drzwi to się nie chcą otworzyć, a jak się samą klamką otwiera to się otwierają :-)
Hugo - 05-12-2011, 19:51

Miałem dokładnie to samo, ale w drzwiach kierowcy podczas upałów. Później samo przeszło i zapomniałem o tym... do dzisiaj :wink:
OBERST - 05-12-2011, 19:57

robertdg Jak zdarzy się już ta nieprzyjemna sytuacja to można pchać cudować i nic to nie daje , można wtedy tylko od zewnątrz otworzyć . Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie .
komarsnk - 05-12-2011, 20:57

OBERST napisał/a:
robertdg Jak zdarzy się już ta nieprzyjemna sytuacja to można pchać cudować i nic to nie daje , można wtedy tylko od zewnątrz otworzyć . Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie .

Pewnie kolega robertdg chciał się upewnić czy przypadkiem sam zamek nie jest winowajcą ;) zgadłem? :rolleyes:
Bo według mnie to właśnie oddala podejrzenia od zamka i na 100% musisz szukać przyczyny na linii klamka --> cięgno --> zamek

Hugo - 06-12-2011, 08:01

OBERST napisał/a:
Dodam że klamka nie jest luźna ,ma mniej więcej taki sam opór normalnie i gdy się coś zatnie .
Dokładnie.
rajder - 06-12-2011, 22:53

sprawdź mocowania (śrubki) może się poluzowały
KamilR10 - 11-12-2011, 20:24

W poprzednim galu tez tak mialem, wystarczy sciagnac tapicerke, tam sa ciegna, te odpowiedzialne za otwieranie drzwi, wystarczy odpowiednio podgiac, z reszta jak sciagniesz tapicerke bedziesz wiedzial o co chodzi :) roboty na 20 minut :wink:
kondzik135 - 10-12-2015, 12:17
Temat postu: Zacinająca się klamka
Witam. Mam taki problem jak w temacie. Otóż problem dotyczy klamki pasażera od wewnętrznej strony. Nieraz normalnie się otwiera ale to rzadko, a częściej Trzeba mocniej szarpać. Rozbierałem juz boczek drzwi oglądałem ale szczerze mówiąc nie ma pojęcia co ja mogę tam zrobić aby to naprawić. Może ktoś coś poradzi mi w tej sprawie. Z góry dzięki za pomoc.
milo - 10-12-2015, 15:26

Sprawdz cięgno może być za długie jest specyficznie wygięte ,czasem wystarczy lekko podgiąć wówczas skraca sie :D
kondzik135 - 10-12-2015, 16:26

Dzięki za podpowiedź, właśnie się zastanawiałem jak to skrócić. A nic nie stanie się jak zerwe ta folie??
Hugo - 10-12-2015, 20:05

kondzik135, folię odklejasz i przyklejasz z powrotem.