[XX-92]Galant E3xA i starsze - osłabiony
Anonymous - 03-12-2006, 10:16 Temat postu: osłabiony Cześć Wam mam Galant-a 1.8 TD z 1991 od dłuższego czasu czuje że auto strasznie jest słabe przy przyspieszaniu słabnie wczoraj ledwo co dotarłem do domu ciągle gasło czy jest to możliwe ze zatkał mi sie filtr od ropy :/??
sampler - 03-12-2006, 18:48
Tak to jedna z ewentualnosci. Mozliwe usterki :
zapchany filtr powietrza / paliwa
uszkodzona turbina (zbyt male cisnienie doladowania / zapchany dolot lub wylot / opory na wirniku )
wtryskiwacze (zapchane lub nieodpowiednie cisnienie)
niskie cisnienie na pompie wtryskowej
nieodpowiedni kat wtrysku
niskie cisnienie sprezania
Jezeli gasnie to sugerowalbym przebadac uklad paliwowy i kat wtrysku na poczatek. Jezeli uklad paliwowy ma jakies badziewia w sobie to polecam preparat STP do czyszczenia wtryskiwaczy.
Anonymous - 03-12-2006, 21:55
najlepiej jakbys sprawdzil jakie bledy pokazuje ECU
ale byc moze bedzie to zapchany filtr paliwa badz powietrza ( zacznij od tego ) a jezeli to nie pomoze to bedziemy myslec dalej
Bartek - 03-12-2006, 23:01
A z tyłu dymi na czarno? - Jeżeli tak, to problemy z zasilaniem w powietrze, jeżeli nie to problemy z paliwem.......
Meteo, najpoważniejszym ukladem elektronicznym w samochodzie z silnikiem diesla z 91 roku jest zegarek na konsoli środkowej......
sampler - 04-12-2006, 10:22
Bartek napisał/a: | A z tyłu dymi na czarno? - Jeżeli tak, to problemy z zasilaniem w powietrze, jeżeli nie to problemy z paliwem.......
Meteo, najpoważniejszym ukladem elektronicznym w samochodzie z silnikiem diesla z 91 roku jest zegarek na konsoli środkowej...... |
Protestuje
Komputer od swiec zarowych
Anonymous - 19-12-2006, 22:59
okazało sie że to filtr Paliwa byl tak przytkany!! Po zmianie obu filterków teraz to dopiero błyskawica jest
|
|
|