To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] slabo grzeje tylna szyba

robert78 - 09-02-2012, 12:33
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] slabo grzeje tylna szyba
mam pytanko czy ktos wie co moze byc nie tak ponioewaz u mnie bardzo slabiutko grzeje tylna szyba rozmraza strasznie wolno i tylko same paseczki dodam ze trzy sa przepalalone i nie grzeja wogole
Brion - 09-02-2012, 15:02

Z mojego punktu widzenia gdy masz -25 stopni to szyba zawsze wolno będzie się grzała tak więc masz wszystko wporządku z tym ogrzewaniem szyby
Budrys - 09-02-2012, 15:20

Niestety muszę się zgodzić z autorem posta. Grzanie szyby to totalna porażka nawet przy lekkim minusie a nawet przy zaparowaniu szyby.
plecho1 - 09-02-2012, 15:42

Z tym grzaniem musi być coś nie tak, u mnie w obecnym aucie szyba też słabo się rozgrzewa. W poprzedniej Carismie GDI podgrzewanie działało dużo lepiej. Mało jeżdżę, wiec bardzo mi to nie przeszkadza ale jak będzie cieplej, to na pewno się za to wezmę.
lukaszpl - 09-02-2012, 16:31

Przepalone/uszkodzone paski mozna naprawić, jest do tego specjalna masa.
Co do grzania, to nie narzekam. Nawet przy mrozie po kilku minutach, szron z szyby prawie sam spływa.
Trzeba sprawdzić jakie jest napięcie na wejściu, może prąd gdzieś ucieka.

robert78 - 09-02-2012, 16:39

bede musial sprawdzic czy nic nie jest zesniedziale ale watpie zeby pomoglo juz mnie dobija ta sprawa a w dodatku tylna szyba jest non stop zaparowana i nie mam pojecia dlaczego??
plecho1 - 09-02-2012, 18:23

U mnie paski są ok, właśnie będę musiał pomierzyć przewody i sprawdzić połączenia bo najprawdopodobniej gdzieś coś nie łączy.
Mam też inną teorię, miałem zużyty pasek alternatora który się ślizgał podczas załączania podgrzewania tylnej szyby mimo odpowiedniego naciągnięcia. Wymieniłem go w sobotę ale nie miałem jeszcze okazji dokładnie sprawdzić czy to pomogło, podejrzewam, że jednak nie.

Saqu - 09-02-2012, 19:02

robert78 napisał/a:
tylna szyba jest non stop zaparowana i nie mam pojecia dlaczego??

może masz wigloć w bagażniku i paruje...

robert78 napisał/a:
u mnie bardzo slabiutko grzeje tylna szyba rozmraza strasznie wolno

masz liftbacka? jeżeli tak to możliwe, że kable na połączeniu buda/klapa się przecierają i Ci napięcie trochę ucieka, przez co słabiej będą grzały

gigant87 - 09-02-2012, 19:09

Saqu napisał/a:
masz liftbacka? jeżeli tak to możliwe, że kable na połączeniu buda/klapa się przecierają i Ci napięcie trochę ucieka, przez co słabiej będą grzały

a później przestanie działać tylna wycieraczka, tylne przeciwmgłowe i oświetlenie tablicy :)

robert78 - 09-02-2012, 19:55

byc moze jest wilgoc a kable juz mialem naprawiane hehe poprzedniej zimy ale dalej grzeja jak grzaly
Hugo - 10-02-2012, 20:30

Saqu napisał/a:
może masz wigloć w bagażniku i paruje...
Też o tym pomyślałem.