To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - tuleje poliuretanowe

dobry88ns - 26-02-2012, 20:54
Temat postu: tuleje poliuretanowe
witam gdzie mozna uzyskac takie tuleje dokładnie chodzi mi o tuleje gornych wachaczy tył słyszałem ze są bardzo trwałe czy są w ogole produkowane do galantów??
jacek11 - 27-02-2012, 17:03

Kiedyś widziałem cały komplet na alledrogo,za jakieś 350 PLN.
dobry88ns - 27-02-2012, 17:10

Na chwile obecną nic nie ma na allegro poniewaz dokladnie szukałem ... a moze ktos zna jakąs firme ktora sie w tym specjalizuje??
pipi_ja - 27-02-2012, 17:12

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=50111
Tu masz cały temat dotyczący Twojego pytania.
Zastanów się dobrze czy na pewno chcesz ze zakładać. Ja mam u siebie i nie jestem zadowolony bo zawieszenie pracuje zdecydowanie głośniej.

dobry88ns - 27-02-2012, 17:18

Ewentualnie moze ktoś mi poleci sprawdzone tuleje gorne zwrotnicy tył chce zainwestowac w wysoką jakosc poniewasz wymieniałem je juz 2 razy po 15 tyś a te drugie nie były wiele solidniejsze bo 20 tyś jak wiecie jest przy tym duzo roboty i chciałbym kupic cos sprawdzonego
pipi_ja - 27-02-2012, 21:21

Ty potrzebujesz tą, która jest nad kołem czy chodzi o dwie przykręcane do budy?

Jeśli Jeśli masz zamiar wymieniać pojedynczą sztukę to bierz je śmiało. Ja mam zrobiony cały tył na poliuretanach i jak już wcześniej wspominałem nie jest komfortowo. Przy jednej nie odczujesz różnicy a żywotność faktycznie będzie dłuższa.

jacek11 - 27-02-2012, 21:28

pipi_ja napisał/a:
Zastanów się dobrze czy na pewno chcesz ze zakładać. Ja mam u siebie i nie jestem zadowolony bo zawieszenie pracuje zdecydowanie głośniej.

Możesz wyjaśnić co znaczy "głośniej"?

mitsu_pl - 28-02-2012, 15:46

Ta firma robi już kompletne zestawy do galantów EA czyli tez pasują do E5:

http://www.poliuretan.olkusz.pl/

Pełna oferta:

http://poliuretany.olkusz.pl/

Jeżeli ktoś chce zakłądać takowe, tuleje to polecam czerwone, zółte są typowo wyczynowe, zresztą poczytajcie opinie użytkowników galantów EA na naszym forum ;)

dobry88ns - 28-02-2012, 18:56

miałem na myśli tak która przychodzi nad kołem'' pipi'' :) , a na tej stronce ktorą mi podałeś są oczywiscie dostepne te tuleje tylko jedno pyt we wszystkich ogłoszeniach jest galant od 97-2002r i czy tuleje są takie same jak w poprzedniej gen.galanta? ja mam wersje z 95r

[ Dodano: 28-02-2012, 19:00 ]
Nie doczytałem powyżej..., wiec widze ze rowniez do poprzedniej wersji pasują dzieki panowie zamowie czerwone:)

pipi_ja - 28-02-2012, 21:50

Tak, zawieszenie jest to samo więc musi pasować.

jacek11 głośniej znaczy głosniej ;)
Luzów nie ma ale słychać każdą dziurę, głośniej je wybiera bo te tuleje są sztywniejsze od zwykłej gumy użytej do produkcji tulei.
Wg producenta poliuretany w kolorze czerwonym są tej samej twardości co oryginały. Niestety tylko w teorii.

Wystarczy poczytać wątek z linku, który wkleiłem wczesniej. Nie jestem sam z takim odczuciem.

Hugo - 28-02-2012, 22:46

pipi_ja napisał/a:
Luzów nie ma ale słychać każdą dziurę, głośniej je wybiera bo te tuleje są sztywniejsze od zwykłej gumy użytej do produkcji tulei.
Wg producenta poliuretany w kolorze czerwonym są tej samej twardości co oryginały. Niestety tylko w teorii.
Popieram.