Carisma - Techniczne - 3 problemy do zdiagnozowania po zimie.
Lemark - 07-03-2012, 23:39 Temat postu: 3 problemy do zdiagnozowania po zimie. Po zimie pojawiły się u mnie trzy problemy jeden został teoretycznie zdiagnozowany przez mechanika choć nie był pewien
a mianowicie:
1- Głuche buczenie po prawej stronie z przodu i ciągnięcie w prawo w przy niższych prędkościach (opony? już swoje mają)
2- Pojedynczy odgłos jakby giętego metalu Przy ostrym skręcaniu na parkingu i po ruszeniu po zmianie na bieg wsteczny.
Z tymi dwoma problemami byłem u mechanika i stwierdził że luzów nigdzie nie ma i przypuszcza ,że mocowania amortyzatorów jest do wymiany
ale pewny nie jest. Żeby się upewnić trzeba rozebrać, a buczenie pewnie od opon.
3-od niedawna czuje na sprzęgle lekkie drgania gdy trzymam na nim nogę ale nie wciskam. Kiedy wcisnę drgania ustają
ale jak popuszczę znów wracają(bardzo delikatne ale wcześniej ich nie było). Z tego co wyczytałem na forum V40 to zapowietrzenie układu?
PS. Dodam że wcześniejszy problem z dorobieniem gumowego uchwytu do grota kluczyka rozwiązałem poxiliną i czarną taśmą izolacyjną
Ogólnie efekt zadowalający z daleka wygląda jak oryginał w dłoni też leży dosyć dobrze a koszt to tylko koszt poxiliny 11zł
robertdg - 08-03-2012, 07:02
Trzeba sprawdzić czy nie jest przytarty sworzeń wahacza albo łożysko skrętne oraz w jakim stanie jest łożysko piasty
|
|
|