Galant VR4/Dynamic E39A 88-92 - Zawieszenie do Galanta od Lancera EVO 8
xcracing - 10-03-2012, 12:16 Temat postu: Zawieszenie do Galanta od Lancera EVO 8 Znalazłem gdzieś informację, że do Galanta VR4 E39A - i jak sądzę również do zwykłego E39A można dopasować zawieszenie od Lancera EVO 8. Przód pasuje ponoć bez przeróbek, a z tyłu trzeba przerobić dolne mocowanie amortyzatorów.
Czy ktoś coś słyszał o tym?
Maretzky85 - 10-03-2012, 17:04
Ta, też się przymierzam. Z przodu nie pasuje po prostu, są większe otwory w amorach w evo8
xcracing - 10-03-2012, 19:25
Maretzky85 napisał/a: | są większe otwory w amorach w evo8 |
o jakie otwory chodzi?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale seryjne sprężyny są trochę za długie i trzeba troche przycinać albo dać krótsze. Najfajniej byłoby jakiegoś gwinta niezmęczonego trafić.
Maretzky85 - 10-03-2012, 19:53
Przednie amory - chodzi o dziury do mocowania do zwrotnicy.
I sprężyny faktycznie podobno za długie i dziwnie wygląda i się prowadzi
franek1994 - 16-07-2015, 13:52
Maretzky85, xcracing,
Witam was. Posiadam Galanta E38A
Poszukuję gwinta, lub bardzo twarde zawieche do Gala. Widziałem że w USA mają gwinty, ale to wszystko bez TUVa
Słuchajcie, słyszałem że zawiecha od Eclipse gen 1. Pasuję do mojego Galanta. Może to ktoś potwierdzić
A może ktoś wie czy z Evo 1-3 pasuje też słyszałem pogłoski o tym
A jak jest w końcu z tą zawiechą od EVO 8
Mi było nawet na rękę, gdyby moje auto się lekko podniosło
[ Dodano: 17-07-2015, 18:48 ]
http://racingshop-germany...coilover-street
PATRZCIE !!!!
xcracing - 17-07-2015, 19:08
Jeśli chodzi o amortyzatory od EVO 8 to z przodu rzeczywiście na dole są większe dziury, trzeba dorobić takie blachy z mniejszymi otworami. Z tyłu trzeba dospawać tuleje. Ale najważniejsze żeby charakterystyka zawieszenia pasowała do Galanta. Plus jest taki, że łatwiej dostać zawias porządnej firmy.
Jeśli ma być coś dedykowane do Galancika to raczej już tylko produkcje dalekowschodnie.
Je miałem brać z DGR. Nie zdążyłem w końcu kupić więc z praktyki trudno coś poradzić.
Jak ma być do zabawy bez katowania a nie "wyczynu" to spokojnie powinny wystarczyć.
|
|
|