[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Urwany kruciec zaworu ciśnienie - podciśńienia
fredfm - 20-03-2012, 21:29 Temat postu: [EAxx] Urwany kruciec zaworu ciśnienie - podciśńienia Niestety nie znalazłem pasującego tematu..
Dziś wymieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów. Ściągając w pośpiechu kolektor utrąciłem jeden z króćców elektrozaworu ze zdjęcia poniżej:
i tu mam pytanie. Czy mogę go przykleić klejem na gorąco czy też poxyliną lub podobnym wynalazkiem??? Jak duże tam panuje ciśnienie, czy klejony element będzie nadal spełniał swoją funkcję?? W tym miesiącu już się dopłukałem zupełnie więc kombinuje żeby nie kupić nowego
robertdg - 20-03-2012, 21:41
Możesz wkleić delikatnie głebiej osadzając rurke na dobrym kleju epoksydowym, tam panuje podciśnienie.
fj_mike - 20-03-2012, 23:13
fredfm napisał/a: | kruciec |
fredfm napisał/a: | króćców |
Zdecyduj się
Tak jak Robert pisze. Tam jest podciśnienie, prądu nie ma
Załataj na klej, jak nie pomoże to używka.
fredfm - 21-03-2012, 08:05
dzięki wielkie za odpowiedź... najgorsze to że króciec (już wiem jak sie pisze:) ) urwał mi na samym początku, tak czy inaczej kupię dzisiaj klej i będę tworzył:) Jeszcze raz dziękuję!!
Owczar - 21-03-2012, 15:44
Bardziej eleganckie rozwiązanie to rozwiercenie otworu, lekkie przegwintowanie i wklejenie na klej króćca:
gawron - 22-03-2012, 09:09
Fredfm jak wrócę do domu po 16 to zobacze czy nie mam takiego w domu bo to samo przerabiałem tylko inny mi się urwał i kupiłem całośc używane więc jeśli ten mam dobry to bym ci przesłał cały elektrozawór.
|
|
|