Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Przycisk ECO-śnieżynka
Anonymous - 23-03-2012, 18:49 Temat postu: [Cari 1.6] Przycisk ECO-śnieżynka Ostatnio rozlał mi się zapach w płynie na regulację prędkości nawiewu i przycisk ECO-śnieżynka przy klimie manualnej. Wlał się w szpary i klei się teraz przez to pokrętło i owy przycisk ECO-śnieżynka. Pokrętło wiem że się demontuje (wyciąga) bez problemu i przeczyściłem, natomiast nie wiem co z tym przyciskiem. Czy można go podważyć jakimś cienkim nożem aby wyskoczył, czy trzeba rozbierać cały kokpit żeby dostać się do niego. Boje się go wyrwać dlatego wolę wpierw podpytać.
robertdg - 23-03-2012, 19:51
Trzeba zdemontować konsole środkowa i rozebrać klimatronik na drobne elementy
Anonymous - 23-03-2012, 22:06
No to mnie pocieszyłeś. Będę musiał to jakoś próbować przeczyścić bez rozbierania. Za bardzo się klei.
Aha. Tylko to jest zwykła klima nie klimatronik - tak jak w tym aucie http://otomoto.pl/mitsubi...-C23250892.html ten przycisk pod środkową regulacją prędkości obrotów.
robertdg - 23-03-2012, 22:11
Ale to nie jest trudne, potrzebujesz dobry śrubokręt krzyżakowy, trochę czasu i cierpliwości
Przy zwyklej klimie i tak najlepiej zdemontować konsole centralną, to naprawdę nie jest takie trudne
Anonymous - 28-03-2012, 20:26
Jakby ktoś był jeszcze zainteresowany.
Podważyłem cienkim śrubokrętem i udało się wyciągnąć przycisk bez rozbierania kokpitu. Trzeba tylko uważać, żeby sprężynka odbijająca nie zginęła i później przy składaniu trzeba się trochę pomęczyć aby trafiła dokładnie na swoje miejsce. Przeczyściłem przycisk i "chodzi" jak nowy.
|
|
|