Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Pompa wody, termostat, płyn chłodniczy
Anonymous - 05-04-2012, 21:11 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Pompa wody, termostat, płyn chłodniczy Ile u was mechanik bierze (lub by wziął) za wymianę pompy wody, termostatu i płynu chłodniczego w mitsubishi carisma 1.8GDI? Chodzi mi o samą usługę, bez części.
A druga sprawa wymiana 4 sztuk tulei w dwóch tylnych wahaczach. Również sama usługa, bez części.
robertdg - 05-04-2012, 21:22
byczeks napisał/a: | Ile u was mechanik bierze (lub by wziął) za wymianę pompy wody, termostatu i płynu chłodniczego w mitsubishi carisma 1.8GDI? Chodzi mi o samą usługę, bez części. | 200-300zł, trzeba demontowac rozrząd byczeks napisał/a: | A druga sprawa wymiana 4 sztuk tulei w dwóch tylnych wahaczach. Również sama usługa, bez części. | Zależy w których wahaczach i jaki problem będzie z ich demontażem
plecho1 - 05-04-2012, 21:25
Wymiana pompy wiąże się z demontażem rozrządu więc pewnie cena będzie podobna jak za wymianę rozrządu. Podejrzewam, że około 400zł może wziąć bo w Carismie GDI to nie takie proste. Wymiana płynu chyba nie będzie brana pod uwagę, bo przy wyjęciu pompy cały płyn musi zostać wypuszczony.
Jeśli chodzi o termostat, to nie wiem, bo nawet się nie interesowałem, gdzie on jest
Brion - 05-04-2012, 21:37
Tuleje z tyłu to nie jest duży problem .... pewnie też są i te duże do wymiany ... u siebie demontowałem wszystko i wiozłem do mechanika żeby wcisnął te duże resztę wbijesz sam
volve - 05-04-2012, 22:00
Co do pompy wody, to jak przedmówcy pisali, wiąże się to z demontażem rozrządu, więc po części warto od razu może i rozrząd wymienić ?
Termostat to prosta sprawa, od przodu trzeba odkręcić dwie srubki. W sumie koszt to powinno być coś koło 20-30 zl. Podobnie cena za wymianę plynu.
Anonymous - 05-04-2012, 22:10
Dzięki za info.
Pompa + termostat + płyn zapłaciłem 250 zł czyli chyba tak w miarę. Rozrząd kompletny (prócz pompy) był wymieniony zaraz po zakupie czyli 3,5 roku i 25000 km temu.
Tuleje będą wymienione jutro tylko które to narazie nie wiem, ale gumy bardzo skrzypią na nierównościach.
|
|
|