To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Świecąca kontrolka poziomu paliwa.

Anonymous - 13-12-2006, 12:48
Temat postu: Świecąca kontrolka poziomu paliwa.
Niedawno, jakies 4 miesiace temu kupiłem sobie Carisme 1.8 GlX rocznik 96 i spostrzegłem, że mimo pełnego baku kontrolka poziomu paliwa cały cas się świeci, ale odziwo wskaznik poziomu paliwa działa poprawnie. Czy ktos mi może powiedzieć gdzie szukać przyczyny tej usterki. :-)
Matejko - 13-12-2006, 14:56

na plywaku przy pompie paliwa - pod tylnym siedziskiem pod wykladzina przykryta taka czarna plytka przykrecona na 4 sruby i lbie krzyzowym :mrgreen:
Anonymous - 13-12-2006, 17:44

Nie jestem pewien czy o tej płytce mówisz

ale jak tak to ją sprawdzałem. Nawet troche ja przeczyściłem. Z tego co stwierdziłem to od tej płytki wychodzą dwa przewody które prowadzą do czujnika poziomu paliwa, który jak na irronie działa poprawnie.

Anonymous - 07-03-2007, 17:24

Mam carismę 1.9.td i wogóle nie świeci mi się kontrolka rezerwy paliwa
Anonymous - 08-01-2008, 13:41

Na początku witam wszystkich w nowym 2008 roku.
Oby nasze miski sprawowały się jak najlepiej.

Od dłuższego czasu męczyłem się z tą kontrolką aż ostatecznie rozwiązałem ten problem.
Mianowicie powodem jej świecenia był uszkodzony jeden za elementów wskaźnika poziomu paliwa co mam nadzieje, że będzie widać na dołączonym zdjęciu. Można się bawić w naprawianie ale nie polecam (poprzedni właściciel próbował i coś mu nie wyszło, a wadzie nawet nie wspomniał). Najprostszym rozwiązaniem jest kupić używany cały licznik na allegro (ja swój kupiłem za 50 zł) i wymontować wskaźnik poziomu paliwa i zamontować go u siebie. To co zostanie z zakupionego licznika można jak najbardziej sprzedać. Po takiej operacji możemy się cieszyć rezultatem własnej pracy.

Ps. Jak ktoś by pytał to w prawidłowo działającym wskaźniku kontrolka rezerwy paliwa powinna zaświecić się jak wskazówka spadnie poniżej czerwonej kreski.

Pozdrawiam.

kobelko - 14-12-2015, 20:50
Temat postu: kontrolka rezerwy
Może ktos wskazac co dokładnie wymienic w liczniku aby nie swieciła sie kontrolka rezerwy przy dużym stanie paliwa w zbiorniku?