|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Świecąca kontrolka poziomu paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
roberto_21 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2006, 12:48 Świecąca kontrolka poziomu paliwa.
|
|
|
Niedawno, jakies 4 miesiace temu kupiłem sobie Carisme 1.8 GlX rocznik 96 i spostrzegłem, że mimo pełnego baku kontrolka poziomu paliwa cały cas się świeci, ale odziwo wskaznik poziomu paliwa działa poprawnie. Czy ktos mi może powiedzieć gdzie szukać przyczyny tej usterki. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 13-12-2006, 14:56
|
|
|
na plywaku przy pompie paliwa - pod tylnym siedziskiem pod wykladzina przykryta taka czarna plytka przykrecona na 4 sruby i lbie krzyzowym |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
roberto_21 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2006, 17:44
|
|
|
Nie jestem pewien czy o tej płytce mówisz
ale jak tak to ją sprawdzałem. Nawet troche ja przeczyściłem. Z tego co stwierdziłem to od tej płytki wychodzą dwa przewody które prowadzą do czujnika poziomu paliwa, który jak na irronie działa poprawnie. |
|
|
|
 |
leszek44 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 17:24
|
|
|
Mam carismę 1.9.td i wogóle nie świeci mi się kontrolka rezerwy paliwa |
|
|
|
 |
roberto_21 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 13:41
|
|
|
Na początku witam wszystkich w nowym 2008 roku.
Oby nasze miski sprawowały się jak najlepiej.
Od dłuższego czasu męczyłem się z tą kontrolką aż ostatecznie rozwiązałem ten problem.
Mianowicie powodem jej świecenia był uszkodzony jeden za elementów wskaźnika poziomu paliwa co mam nadzieje, że będzie widać na dołączonym zdjęciu. Można się bawić w naprawianie ale nie polecam (poprzedni właściciel próbował i coś mu nie wyszło, a wadzie nawet nie wspomniał). Najprostszym rozwiązaniem jest kupić używany cały licznik na allegro (ja swój kupiłem za 50 zł) i wymontować wskaźnik poziomu paliwa i zamontować go u siebie. To co zostanie z zakupionego licznika można jak najbardziej sprzedać. Po takiej operacji możemy się cieszyć rezultatem własnej pracy.
Ps. Jak ktoś by pytał to w prawidłowo działającym wskaźniku kontrolka rezerwy paliwa powinna zaświecić się jak wskazówka spadnie poniżej czerwonej kreski.
Pozdrawiam.
 |
|
|
|
 |
kobelko
Forumowicz
Auto: carisma 1.8 16 V rok 1996
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 76 Skąd: powiat miechowski
|
Wysłany: 14-12-2015, 20:50 kontrolka rezerwy
|
|
|
Może ktos wskazac co dokładnie wymienic w liczniku aby nie swieciła sie kontrolka rezerwy przy dużym stanie paliwa w zbiorniku? |
|
|
|
 |
|
|