Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Świecąca kontrolka poziomu paliwa.
Autor Wiadomość
roberto_21
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 12:48   Świecąca kontrolka poziomu paliwa.

Niedawno, jakies 4 miesiace temu kupiłem sobie Carisme 1.8 GlX rocznik 96 i spostrzegłem, że mimo pełnego baku kontrolka poziomu paliwa cały cas się świeci, ale odziwo wskaznik poziomu paliwa działa poprawnie. Czy ktos mi może powiedzieć gdzie szukać przyczyny tej usterki. :-)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 13-12-2006, 14:56   

na plywaku przy pompie paliwa - pod tylnym siedziskiem pod wykladzina przykryta taka czarna plytka przykrecona na 4 sruby i lbie krzyzowym :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

roberto_21
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 17:44   

Nie jestem pewien czy o tej płytce mówisz

ale jak tak to ją sprawdzałem. Nawet troche ja przeczyściłem. Z tego co stwierdziłem to od tej płytki wychodzą dwa przewody które prowadzą do czujnika poziomu paliwa, który jak na irronie działa poprawnie.

leszek44
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2007, 17:24   

Mam carismę 1.9.td i wogóle nie świeci mi się kontrolka rezerwy paliwa

roberto_21
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 13:41   

Na początku witam wszystkich w nowym 2008 roku.
Oby nasze miski sprawowały się jak najlepiej.

Od dłuższego czasu męczyłem się z tą kontrolką aż ostatecznie rozwiązałem ten problem.
Mianowicie powodem jej świecenia był uszkodzony jeden za elementów wskaźnika poziomu paliwa co mam nadzieje, że będzie widać na dołączonym zdjęciu. Można się bawić w naprawianie ale nie polecam (poprzedni właściciel próbował i coś mu nie wyszło, a wadzie nawet nie wspomniał). Najprostszym rozwiązaniem jest kupić używany cały licznik na allegro (ja swój kupiłem za 50 zł) i wymontować wskaźnik poziomu paliwa i zamontować go u siebie. To co zostanie z zakupionego licznika można jak najbardziej sprzedać. Po takiej operacji możemy się cieszyć rezultatem własnej pracy.

Ps. Jak ktoś by pytał to w prawidłowo działającym wskaźniku kontrolka rezerwy paliwa powinna zaświecić się jak wskazówka spadnie poniżej czerwonej kreski.

Pozdrawiam.

kobelko 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 16 V rok 1996
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-12-2015, 20:50   kontrolka rezerwy

Może ktos wskazac co dokładnie wymienic w liczniku aby nie swieciła sie kontrolka rezerwy przy dużym stanie paliwa w zbiorniku?

Odpowiedz do tematu