ASX Ogólne - demontaz podłokietnika
djkynek - 27-04-2012, 10:58 Temat postu: demontaz podłokietnika Zaniosłem podłokietnik /a w zasadzie sama jego tapiecrowana skorupę do obszycia skórą. Kaletnik pierwszy krzyknał 200 pln. Kaletnik nr 2 zrobił to za 45 zł /cienka naturalna, połmatowa skóra, taka sama, jak na kierownicy. Jesli ktos chciałby pojsc w moje slady to słuze radą jak to zdemontowac, bo troche sie nameczyłem. Sam podłokietnik to 2 wkręty i 30 sek. roboty, ale zeby wyłuskac te skorupe to juz pare zagadek.
Majron - 11-05-2012, 22:02 Temat postu: Re: demontaz podłokietnika Warto by było gdybyś opisał jak to wykonać
djkynek napisał/a: | Zaniosłem podłokietnik /a w zasadzie sama jego tapiecrowana skorupę do obszycia skórą. Kaletnik pierwszy krzyknał 200 pln. Kaletnik nr 2 zrobił to za 45 zł /cienka naturalna, połmatowa skóra, taka sama, jak na kierownicy. Jesli ktos chciałby pojsc w moje slady to słuze radą jak to zdemontowac, bo troche sie nameczyłem. Sam podłokietnik to 2 wkręty i 30 sek. roboty, ale zeby wyłuskac te skorupe to juz pare zagadek. |
djkynek - 14-05-2012, 07:23
Po odkręceniu podłokietnika (2 wkręty) nalezy docisnąć /ja to zrobiłem trzonkiem młotka/ 2 ząbki ograniczające przesuwanie sie podłokietnika. Chodzi o to zeby zsunąc zupełnie górna, przesuwną cześc podlokietnika z prowadnic. Dzieki temu reszta jest juz banalnie prosta - pozostaje odkrecic bodajze 6 wkrętów.
dewrew - 05-01-2021, 17:16
hej w jaki sposob mozna zdementowac podlokietnik? ktos przede mna tez probowal to zrobic i [edit] śrubę, czy faktycznie trzeba to odkręcać aby zdjac górne poszycie? Niestety góra nie chce sie wysunac cala z szyn i juz nie wiem jak to zrobic...
zbigniew77 - 09-04-2021, 21:49
To prawda podłokietnik brudzi się wyjątkowo szybko.Po 3 latach użytkowania wygląda niezbyt elegancko.Jak dojdę do stanu krytycznego to skorzystam z rady i też obszyję go czymś trwalszym ,ale dlaczego nie pomyślą o tym w fabryce..
|
|
|