|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
demontaz podłokietnika |
Autor |
Wiadomość |
djkynek
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2012, 10:58 demontaz podłokietnika
|
|
|
Zaniosłem podłokietnik /a w zasadzie sama jego tapiecrowana skorupę do obszycia skórą. Kaletnik pierwszy krzyknał 200 pln. Kaletnik nr 2 zrobił to za 45 zł /cienka naturalna, połmatowa skóra, taka sama, jak na kierownicy. Jesli ktos chciałby pojsc w moje slady to słuze radą jak to zdemontowac, bo troche sie nameczyłem. Sam podłokietnik to 2 wkręty i 30 sek. roboty, ale zeby wyłuskac te skorupe to juz pare zagadek. |
|
|
|
 |
Majron
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD RED
|
Wysłany: 11-05-2012, 22:02 Re: demontaz podłokietnika
|
|
|
Warto by było gdybyś opisał jak to wykonać
djkynek napisał/a: | Zaniosłem podłokietnik /a w zasadzie sama jego tapiecrowana skorupę do obszycia skórą. Kaletnik pierwszy krzyknał 200 pln. Kaletnik nr 2 zrobił to za 45 zł /cienka naturalna, połmatowa skóra, taka sama, jak na kierownicy. Jesli ktos chciałby pojsc w moje slady to słuze radą jak to zdemontowac, bo troche sie nameczyłem. Sam podłokietnik to 2 wkręty i 30 sek. roboty, ale zeby wyłuskac te skorupe to juz pare zagadek. |
|
|
 |
djkynek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-05-2012, 07:23
|
|
|
Po odkręceniu podłokietnika (2 wkręty) nalezy docisnąć /ja to zrobiłem trzonkiem młotka/ 2 ząbki ograniczające przesuwanie sie podłokietnika. Chodzi o to zeby zsunąc zupełnie górna, przesuwną cześc podlokietnika z prowadnic. Dzieki temu reszta jest juz banalnie prosta - pozostaje odkrecic bodajze 6 wkrętów. |
|
|
|
 |
dewrew
Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2021, 17:16
|
|
|
hej w jaki sposob mozna zdementowac podlokietnik? ktos przede mna tez probowal to zrobic i [edit] śrubę, czy faktycznie trzeba to odkręcać aby zdjac górne poszycie? Niestety góra nie chce sie wysunac cala z szyn i juz nie wiem jak to zrobic...
 |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 05-01-2021, 20:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 207 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-04-2021, 21:49
|
|
|
To prawda podłokietnik brudzi się wyjątkowo szybko.Po 3 latach użytkowania wygląda niezbyt elegancko.Jak dojdę do stanu krytycznego to skorzystam z rady i też obszyję go czymś trwalszym ,ale dlaczego nie pomyślą o tym w fabryce.. |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
|
|
|
 |
|
|