Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2.5V6 24V Kombi by Pivo
paul_pivo - 28-05-2012, 00:21 Temat postu: Mitsubishi Galant 2.5V6 24V Kombi by Pivo I tak się zaczyna przyjemna przygoda z Galantem. Jakiś czas temu byłem na zakupie samochodu - mój poprzedni samochód (Astra '97) przestał spełniać rosnące nieustannie wymagania. Po jeździe testowej Galantem wiedziałem, że to musi być mój samochód... I ten przyjemny warkot silniczka V6... Teraz przychodzi czas na pielęgnacje nowego nabytku. Samochód rocznik 1998, przebieg 173 000 km (naturalnie nieudokumentowany, ale żyjmy nadzieją, że jeszcze pojeździ), silnik wspomniany 2,5-litrowy V6 24V 163KM (z resztą każdemu tu na forum raczej dobrze znany), naturalnie instalacja gazowa podtlenku LPG, wielki bo w kombi, czarny jak perła (jak jest czysty, a to trwa ok. 24h od momentu umycia ). No, ale do tematu... Zakupiony został w tym miesiącu i oby parę ładnych latek jeszcze mi posłużył. Stan techniczny podczas zakupu dobry. Generalnie większość rzeczy gra, do zrobienia pozostało mi: wymiana tylnych amorków (lewy się troszkę leje), dwie gumy na wachaczach i drążki kierownicze. Reszta w stanie OK. Sam planuje jeszcze zrobić konserwację podwozia, jak to w japończykach mogłoby wyglądać troszkę lepiej:) No ale nic, niech jeździ i przynosi radość. Poniżej zdjęcia, w kolejnych postach postaram się dodać coś o przebytych naprawach, eksploatacji itp. Pozdrawiam wszystkich Mistumaniaków, do zobaczenia na zlotach i spotach:)
m6riano - 28-05-2012, 03:17
o! czarny sporcik..;-)
ps. proponuje zmienić kierunki na białe..;-)
a postojówki np.takie:
http://allegro.pl/postojo...2372814831.html
Tomii - 28-05-2012, 08:42 Temat postu: Re: Mitsubishi Galant 2.5V6 24V Kombi by Pivo
paul_pivo napisał/a: | czarny jak perła (jak jest czysty, a to trwa ok. 24h od momentu umycia ) |
hehe, skąd ja to znam a nie mam czarnego
zadowolenia z autka!
Tomek - 28-05-2012, 08:50
paul_pivo napisał/a: | czarny jak perła (jak jest czysty, a to trwa ok. 24h od momentu umycia ) |
to i tak dość długo
gdzie będzie można Cie spotkać, jakimi trasami jeździsz?
wilukce - 28-05-2012, 09:39
Wygląda na prawdę przyzwoicie Życzę bezawaryjnej jazdy !
paul_pivo - 28-05-2012, 10:02
Cytat: | gdzie będzie można Cie spotkać, jakimi trasami jeździsz? |
W zależności od dnia: albo cała polska, albo okolice Capgemini:)
sveno - 28-05-2012, 11:17
paul_pivo, mam nadzieję, że będzie Cie można zobaczyć na spotach?
gawron - 28-05-2012, 11:28
Zacna bryka powodzenia przynajmniej 10 lat bezawaryjnej jazdy
zephyr - 29-05-2012, 09:40
ładna perełka . Przebieg lekko podejrzany jak na taki rocznik. Życzę jednak bezawaryjnej jazdy i żeby długo służył
Hugo - 29-05-2012, 17:02
zephyr napisał/a: | Przebieg lekko podejrzany jak na taki rocznik | Nie wiem co w nim podejrzanego, skoro każde auto z tych lat taki przebieg ma
v@chu - 29-05-2012, 20:36
Widocznie nie zdążyłem miałem jechać go obejrzeć po sprzedaży Hondy (ale się jeszcze nie sprzedała)
Jeśli się nie mylę masz staga na pokładzie będziesz zadowolony z tego LPG jeśli je dobrze postroisz
Życzę żeby przebieg był autentyczny, drogi szerokie, a autko bezawaryjne
paul_pivo - 31-05-2012, 11:08
sveno napisał/a: | paul_pivo, mam nadzieję, że będzie Cie można zobaczyć na spotach? |
Jak tylko będzie na to czas to oczywiście, że się zjawie.
Hugo napisał/a: | Nie wiem co w nim podejrzanego, skoro każde auto z tych lat taki przebieg ma |
Dla mnie to on powinien mieć więcej przejechane. Jak rozglądałem się za Galami, to np. na mobile.de z tych roczników przebiegi aut wahały się głównie między 200k km a 300k km. Był jeden - 180k km - i jak było napisane w tytule - okazja Szczecin:D Przecież i tak większość samochodów jeżdżących po ulicach jest odmłodzone. Polacy sobie z tego nie zdają sprawy (albo nie chcą sobie zdawać sprawy) że można przejechać więcej niż 200k km i samochód będzie tak samo sprawny. Polacy wolą kupić samochód z niewiadomym przebiegiem 150k km niż z pewnym 250k km. Więc co - handlarze kręcą liczniki, bo sami kreujemy na to popyt:D
v@chu napisał/a: | Jeśli się nie mylę masz staga na pokładzie będziesz zadowolony z tego LPG jeśli je dobrze postroisz |
Poprzedni właściciel był gaziarzem. Sam gaz zakładał w tym Galu. Domniemam, że sobie badziewia by nie zrobił.
KaWu - 01-06-2012, 07:59
paul_pivo, gratuluję Sporta w kombi.
paul_pivo napisał/a: | Domniemam, że sobie badziewia by nie zrobił. |
Ale to tylko domniemanie ...
paul_pivo - 23-08-2012, 16:36
Data: 17.08.2012
Przebieg: 181 000
Czas: 02h 00m
Koszt: 322 PLN (Miernik elektryczny - 22 PLN, Akumulator - 300 PLN)
Pojawił się mały problem z zasilaniem.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=74948
Udało się go szybko wyeliminować. Stary AKU na szrot, zakupiony nowy - i po problemie.
kimo - 23-08-2012, 16:41
Hugo napisał/a: | zephyr napisał/a: | Przebieg lekko podejrzany jak na taki rocznik | Nie wiem co w nim podejrzanego, skoro każde auto z tych lat taki przebieg ma |
to ja mam za dużo bo mam 250tys. i 99 rok
|
|
|