To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - Panel sterowania klimatyzacją l200 2003 dziwne zachowanie

TFX - 12-07-2012, 19:06
Temat postu: Panel sterowania klimatyzacją l200 2003 dziwne zachowanie
zauważyłem dziwne zachowanie panelu sterowania klimatyzacją ten z wyświetlaczem.
przy normalnym zachowaniu po włączeniu zapłonu zapala się on pełnym światłem, po włączeniu świateł przygasa (świeci słabszym światłem) do momentu użycia jakiegoś przycisku. Wtedy zapala znów pełnym światłem a jak się skończy naciskanie po klawiszach znów przygasa.
I tu pojawia się u mnie problem :( NIE ZAWSZE ale bardzo często po załączeniu świateł przygasa, a po chwili znów się rozświetla i już na stałe :( ponowne wyłączenie i włączenie świateł nic nie daje, tylko wyłączenie napięcia kluczykiem i ponowne jego załączenie powoduje przygaśnięcie tego ekranu ale zazwyczaj znów na chwilę.
czy ktoś się kiedyś z czymś takim zetknął? Może jakieś pomysły do sprawdzenia?
Zauważyłem też że wyświetlane elementy nie są już pełnego ładnego koloru tylko z ciemnymi smugami nie wiem czy tu ma związek :(
ostatnio misiek był spawany i wygrzewany po lakierowaniu może coś od tego??

Heilsberg - 14-08-2012, 21:37

Sprawdź czy nie zakurzył Ci się czujnik oświetlenia pod samą szybą mniej więcej 15 cm w prawo od środka szyby. Taki plastikowy czarny prostokącik.
TFX - 15-08-2012, 20:24

zakurzony nie jest, ale odłączenie go rozwiązuje problem. Co dziwne prawidłowo współpracuje z automatyczną klimatyzacją.