To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Instalka lovato smart

Jacko1 - 05-08-2012, 18:08
Temat postu: Instalka lovato smart
Witam.
Posiadam w Miśku 2.0 instalację lovato smart. Dzisiaj po odpaleniu zauważyłem że na centralce zapalają się wszystkie diody tak jak zazwyczaj jednak po ok 15-20 sek wszystko gaśnie i instalacja nie przełącza się na gaz. Miał ktoś może podobnie i jak to usunąć??

jabberkonto - 06-08-2012, 17:03

Moze masz po prostu zle podlaczone zasilanie i cos przestaje stykac. Tym samym centralka sie wylacza.

Mam ta sama instalacje i u mnei byl ostatnio uszkodzony czujnik cisnienia i temperatury (padaja jak muchy) na listwie, ale objaw byl inny. Instalacja sama przelaczala sie na benzyne, mimo ze gaz byl w zbiorniku.

Jacko1 - 06-08-2012, 22:17

Witam.
Przyczyną okazał się brak obrotów. Kabel był podłączony pod czujnik położenia wału. Teraz podłączony jest pod cewkę ale pojawił się nowy problem silnik zaczął delikatnie poszarpywać podczas jazdy w przedziale obrotów 2200-3500. Masz może możliwość przesłania mapy wtrysku w swoim Miśku?

kamir - 07-08-2012, 19:56

Jacko1, Takie przerywanie to najczęściej wina układu zapłonowego. Posprawdzaj świece, przewody itp.
Jacko1 - 07-08-2012, 21:35

Świce i kable wymienione na nowe cewki wymienione na inne zmieniłem nawet przepływomierz i nic nie pomogło