To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Myjnia automatyczna

MarPod - 31-08-2012, 09:31
Temat postu: Myjnia automatyczna
Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję :-)
mls - 31-08-2012, 10:48

Ja tam zawsze odkręcam przed wjazdem do tunelu myjni. Ale wszystko zależy od myjni - tunelowe raczej nie urwą anteny, co najwyżej docisną ją do dachu. Automaty przy stacjach paliw to inna sprawa, bo tam szczotki poruszają się chyba również w drugą stronę (czyli od tyłu do przodu pojazdu) - wtedy mogą urwać.
Co do pobytu w samochodzie - jeśli to myjnia tunelowa, siedzisz w środku. Jeśli zwykły automat - wysiadasz.

JCH - 31-08-2012, 12:59

Antenę odkręć. Tylko sprawdź wcześniej czy się lekko odkręca. Ten gwint lubił się zapiekać :roll:
MarPod napisał/a:
na myjkę automatyczną
A nie lepiej na samoobsługową/ręczną/bezdotykową :?:
xylen - 31-08-2012, 17:43
Temat postu: Re: Myjnia automatyczna
MarPod napisał/a:
Mam na moim Miśku antenę na dachu, dziś pierwszy raz jadę z nim do mycia, na myjkę automatyczną. Doradźcie czy mam odkręcić antenę, żeby szczoty mi nic nie popsuły? ja pierwszy raz będę mył samochód, czy mam siedzieć w samochodzie czy mam z niego wyjść? Każda rada mile widziana. Dziękuję :-)

Jeśli mogę Ci doradzić to nie rób tego, szkoda lakieru. Ja tak zrobiłem w outku, kilka razy na początku myłem na automacie i miałem strasznie porysowany lakier, lepiej umyć na bezdotykowej lub zapłacić więcej i pojechać na ręczną.