Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer
Daro2404 - 31-08-2012, 19:37 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] środkowa konsola , alarm i immobilizer Witam wszystkich . Gdzie w carismie 1.8 gdi po lifcie moge znależć immobilizer i jak zdjąć środkową konsole ?? Kupując auto dostałem 2 kluczyki . Z jednym z nich jest coś nie wporządku ponieważ nie można z niego odpalić samochodu . Sprzedawca powiedział że jest on rozkodowany i być może tak jest . Natomiast problem polega na tym że do kluczyków był dołączony 1 pilot ale też nie działał . Sprzedawca powiedział że nie ma baterii . Założyłem nowe baterie i nic zero reakcji . Jak wogóle sprawdzić czy mam alarm w samochodzie ?? Dodam że kluczykiem zamykam jednocześnie wszystkie drzwi więc chyba jest centralny lecz na pilota nie ma żadnej reakcji . Dodam że kupiłem na allegro taką plastikową skrzyneczke od innej carismy z pilotem . Gościu powiedział że to sie podłącza gdzieś za popielniczką czyli w kokpicie . Jak zdjąć środkową konsole żeby się do tego dostać i nic nie urwać ani nie popsuć ?? Poprosze o dokładny opis lub jakiś schemat. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje !!
xluki - 31-08-2012, 19:43
Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś)
Daro2404 - 31-08-2012, 21:14
xluki napisał/a: | Pilot nie jest do alarmu... to pilot do sterowania centralnym zamkiem (sprawdź czy baterie dobrze włożyłeś) | to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota
xluki - 01-09-2012, 00:18
Daro2404 napisał/a: | to mi naprawde pomogłeś
Baterie są dobrze włożone bo świeci dioda a centralny nie reaguje na pilota | wiesz z różnymi przypadkami miałem już doczynienia.
Pytanie teraz czy sterownik jest oryginalny czy dokładany? Sprawdź czy nie znajduje się przy bezpiecznikach lub wyjmij przełącznik w centralnej konsoli (między fotelami) do zamykanie/otwierania drzwi (bardzo często elektrycy podłączają sterownik w tym miejscu.
Co do kluczyka, którym nie możesz odpalić auta... Możliwe, że jest on dorobiony (bez transpondera, czyli tylko możesz nim otworzyć drzwi, ale już nie odjedziesz...). Są osoby, które kodują kluczyki... musiałbyś poszukać w punktach gdzie dorabiają klucze lub zakodować w ASO.
plecho1 - 01-09-2012, 06:22
Po wyjęciu baterii pilot trzeba zaprogramować, poszukaj na forum tematu o programowaniu pilota w Carismie. Kodowanie transpondera u gościa dorabiającego klucze, to koszt około 150zł, jeśli w niedziałającym kluczu nie masz miejsca na taki transponder, to będziesz musiał dorobić jeszcze nowy klucz. Ja za dorobienie z programowaniem w Lublinie zapłaciłem 210zł.
robert78 - 01-09-2012, 09:33
właśnie na bank trzeba zaprogramować pilot a drugi kluczyk podejrzewam że jest dorobiony tańszym kosztem bez imobilajzera
barthez2183 - 01-09-2012, 14:19
Daro2404, tu masz temat o kodowaniu pilota oryginalnego
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54786
|
|
|