To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] problem z imobilajzerem w cari

domi23pl - 05-09-2012, 18:50
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] problem z imobilajzerem w cari
Witam. mam problem z imo w cari jest taka sprawa że mam 3 kluczyki oryginalne i żaden nie jest z immobilizerem w środku tylko mam osobny pilot do tego :? i zeby było weselej to nie działa w ogóle nic nie reaguje nawet po wymianie baterii na nowe. centralny działa z kluczyka normalnie i nie wiem co jest grane to jest misiek 1.8 gdi 2000r 125KM lift panowie pomóżcie :( z góry dziękuję . domi
robertdg - 05-09-2012, 19:35

Jeżeli nie ma transpondera w żadnym kluczyku a auto wcześniej banglało, to znaczy, że ktos usunął fabryczny immo, twierdzisz, że Twój problem jest wywołany przez ten dodatkowy układ, poprostu go zdemontuj i pospinaj fabryczną instalacje tak jak nalezy.
plecho1 - 05-09-2012, 19:43

domi23pl, ale opisz wszystko dokładnie jeszcze raz. Nie działa Ci tylko otwieranie auta z pilota czy może aby odpalić auto musisz immobiliser wyłączyć pilotem i przestał Ci działać ten pilot od immobilisera i teraz nie możesz odpalić.
domi23pl - 06-09-2012, 06:39

plecho1 z odpaleniem nie ma problemu odpala cały czas tylko nie mogę zamknać jej z pilota i otworzyć pilot nie działa i nie wiem czy można go naprawić czy trzeba wymienic na nowy i w jaki sposób :? dodam jeszcze że pilot jest od cari ale nie dam ręki uciąć czy jest system w aucie zamontowany do tego pilota :shock: hmm??
plecho1 - 06-09-2012, 07:40

Praktycznie po każdym wyjęciu baterii pilot od nowa trzeba zaprogramować, tu masz opisane jak to zrobić:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27075
i jeszcze tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38519
Czasem jest też problem z gumkami stykowymi guzików pilota, po jakimś czasie przestają łączyć. Czasem warto je przemyć spirytusem lub jeśli już to niewiele pomaga, wymienić na nowe. Takie gumki wraz z klejem do pilota telewizyjnego można kupić w każdym sklepie elektronicznym za około 5 - 10zł.

domi23pl - 07-09-2012, 07:12

Plecho1 no dziekówka będę próbował dzisiaj coś zdziałać z tym fantem :P
plecho1 - 07-09-2012, 07:32

Nie ma za co, oby pomogło :)