To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Evoscan-trekocze silniczek krokowy.

mateusz8230 - 18-09-2012, 17:32
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Evoscan-trekocze silniczek krokowy.
Witam,próbuje rozwiazac problemy z moja carisma i dzis podlaczylem sie kablem do cari i evoscanem i podczas podpiecia kabla caly czas bylo slychac jakby klikanie,trekotanie silniczka krokowego-bez wlaczania evoscana.Wiec wlaczylem evoscan i wykasowalem bledy i actuatory dzialają,krokowy juz sie nie odezwał.Ale wlaczyc auta i odpalic evoscana sie nie da bo odrazu zrywa polaczenie.Ale potem wlaczylem auto bez odpalonego evoscana i bledy wysoczyly 48,58.Mam problem bo brakuje u mnie podbicia obrototów pod obciążeniem,możliwe że podczas podlaczenia kabla ten krokowy sie ustawiał w jakieś pozycji...
Przed wyskoczeniem bledu auto lekko falowało tzn pod obciązeniem ( klima,swiatla) podbija obroty ale tak na 1 sek i spada do bardzo niskich,aż wkońcu obroty sie unormowały na okolo 650 i wyskoczył blad.Może ktoś pomóc?

radek8622 - 18-09-2012, 18:41

słuchaj mam podobny problem ze obroty po 4 min sie zawieszaja na 2000 tys i nie chca zejsc.Nie probowałem podmieniać krokowca ale bede musiał spróbować.U mnie pod obciążeniem podbija obroty prawidlowo więc sam nie wiem co to.Może tez spróbój wymienic krokowca.
mateusz8230 - 18-09-2012, 20:01

no wiem ze najlepiej podmienic,ale to kosztowna zabawa...juz ecu wymienilem,alternator,czujnik temp,przeplywkę i bez wiekszych zmian...