|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Evoscan-trekocze silniczek krokowy. |
Autor |
Wiadomość |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 18-09-2012, 17:32 [Cari 1.8 GDI] Evoscan-trekocze silniczek krokowy.
|
|
|
Witam,próbuje rozwiazac problemy z moja carisma i dzis podlaczylem sie kablem do cari i evoscanem i podczas podpiecia kabla caly czas bylo slychac jakby klikanie,trekotanie silniczka krokowego-bez wlaczania evoscana.Wiec wlaczylem evoscan i wykasowalem bledy i actuatory dzialają,krokowy juz sie nie odezwał.Ale wlaczyc auta i odpalic evoscana sie nie da bo odrazu zrywa polaczenie.Ale potem wlaczylem auto bez odpalonego evoscana i bledy wysoczyly 48,58.Mam problem bo brakuje u mnie podbicia obrototów pod obciążeniem,możliwe że podczas podlaczenia kabla ten krokowy sie ustawiał w jakieś pozycji...
Przed wyskoczeniem bledu auto lekko falowało tzn pod obciązeniem ( klima,swiatla) podbija obroty ale tak na 1 sek i spada do bardzo niskich,aż wkońcu obroty sie unormowały na okolo 650 i wyskoczył blad.Może ktoś pomóc? |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 18-09-2012, 18:41
|
|
|
słuchaj mam podobny problem ze obroty po 4 min sie zawieszaja na 2000 tys i nie chca zejsc.Nie probowałem podmieniać krokowca ale bede musiał spróbować.U mnie pod obciążeniem podbija obroty prawidlowo więc sam nie wiem co to.Może tez spróbój wymienic krokowca. |
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 18-09-2012, 20:01
|
|
|
no wiem ze najlepiej podmienic,ale to kosztowna zabawa...juz ecu wymienilem,alternator,czujnik temp,przeplywkę i bez wiekszych zmian... |
|
|
|
 |
|
|