Chcę kupić Galanta! - Galant 3.0
papa_bizkit - 03-10-2012, 08:01 Temat postu: Galant 3.0 Witam
Jestem zainteresowany zakupem Galanta, ale niestety sam chyba sobie nie poradzę. Proszę o pomoc. Znalazłem interesujące ogłoszenie. Nie wiem czy powinienem ale wklejam link:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25723838.html
Czytałem że nie było montowanego takiego silnika w Galantach, ale ten jest z US. Warte zainteresowania? Jest może klubowicz z okolic żeby rzucić okiem i wyrazić opinie?
Pozdrawiam i czekam na odp.
Paweł
motke - 03-10-2012, 14:35
najpierw: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Jak nie zmienisz tematu to w niedługim czasie moderator przeniesie Ci temat do kosza.
papa_bizkit napisał/a: | Czytałem że nie było montowanego takiego silnika w Galantach, ale ten jest z US |
Był. Właśnie tam.
Jackall - 03-10-2012, 16:18
motke napisał/a: | Jak nie zmienisz tematu to w niedługim czasie moderator przeniesie Ci temat do kosza. | Dokładnie.
papa_bizkit napisał/a: | Jest może klubowicz z okolic żeby rzucić okiem i wyrazić opinie? | Z całym szacunkiem ale masz do tego Gala jakieś 50 km...
papa_bizkit - 03-10-2012, 20:30
Nie chodzi o dystans tylko o fachowe oko. Nie znam sie na tym aucie i nie chce popełnić przysłowiowego babola.
No nic.
A może chociaż mi ktoś coś napisze na temat wersji, jaka to itp?
Tomek - 03-10-2012, 20:34
papa_bizkit napisał/a: |
A może chociaż mi ktoś coś napisze na temat wersji, jaka to itp? |
zwykły amerykański 3.0
tak (tzn. tutaj) nie było zbyt wielu innych wersji
oprócz tego co widzisz, to bywały rzadko jeszcze takie z przednim zderzakiem jak przedliftowy EU
też i technicznie i fachowo nikt (albo prawie nikt) z forum Ci nie pomoże, bo "nikt" nie ma takiego auta, a konstrukcyjnie to auto z europejcami nie ma wiele wspólnego
papa_bizkit - 03-10-2012, 21:08
Czyli rozumiem że części zawieszenia, ewentualnie blacharskie, silnik będzie trzeba szukać po sklepach albo aukcjach zagranicznych?
Odpuścić czy się zachwycać?
Jackall - 03-10-2012, 21:19
Ciężko cokolwiek powiedzieć o mechanice, trzeba by najpierw przestudiować manual ewentualnie jakiś katalog IC czy inny i zobaczyć czy i jakie jest pokrycie części z Galem EU.
Na pierwszy rzut oka to nawet akumulator jest w innym miejscu i jeśli dobrze pamiętam to piasty ma na 5 śrub.
IMO silnik 3.0 korci to ja bym raczej go odpuścił.
Tomek - 03-10-2012, 21:30
papa_bizkit napisał/a: |
Odpuścić czy się zachwycać? |
w tym aucie mało co jest takie same
części karoseryjne najprędzej podchodzą, ale już mechanika, zawieszenie, konstrukcja, silnik to wszystko onne
3.0 jest bardzo fajne i pomimo tego, że inny to porównywalny do 2.5, tyle, że mocniejszy, tak samo wytrzymały
w USA dwójka znajomych miała takie 3.0 i wszystko super było, rakieta lepsza niż 2.5
+ jest taki, że amerykance się ciężko sprzedają, więc są tanie
- to wnętrze, jest paskudne
ale fotele są super, siedzi się jak na kanapie
rdza też je bierze
moniaquba - 04-10-2012, 23:34
Za 8000 jak Ci sprzeda - to kupuj
A na poważnie.. To nie lata 90-te gdzie były problemy z częściami do USA.
Więc jeśli się liczysz z tym, że na część poczekasz 2 tyg a nie 2 dni. To gra warta świeczki. Z tego co wiem większość aut w wersji USA ma inne belki mocowania zderzaków niż EU - w praktyce oznacza to że auta z USA wytrzymują bez większych uszkodzeń uderzenia z wyższą prędkością niż analogicznie auto w wersji EU. Pytanie też co za instalację gazową ma ten samochód.. Jak dla mnie to wersja USA z zewnątrz jest jeszcze ładniejsza niż Europa.. Środek - bez komentarza plus za jasną tapicerkę jak dla mnie.
Jackall - 05-10-2012, 16:06
moniaquba napisał/a: | Jak dla mnie to wersja USA z zewnątrz jest jeszcze ładniejsza niż Europa | IMO tylko ta wersja z pionowymi paskami na grilu
moniaquba napisał/a: | plus za jasną tapicerkę jak dla mnie. | i za kierownicę
fj_mike - 15-10-2012, 13:52
papa_bizkit, pamiętaj o dostosowaniu tematu. Tego nie dostosowałeś, zamykam.
|
|
|