To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant 3.0

papa_bizkit - 03-10-2012, 08:01
Temat postu: Galant 3.0
Witam

Jestem zainteresowany zakupem Galanta, ale niestety sam chyba sobie nie poradzę. Proszę o pomoc. Znalazłem interesujące ogłoszenie. Nie wiem czy powinienem ale wklejam link:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25723838.html

Czytałem że nie było montowanego takiego silnika w Galantach, ale ten jest z US. Warte zainteresowania? Jest może klubowicz z okolic żeby rzucić okiem i wyrazić opinie?

Pozdrawiam i czekam na odp.

Paweł

motke - 03-10-2012, 14:35

najpierw: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Jak nie zmienisz tematu to w niedługim czasie moderator przeniesie Ci temat do kosza.

papa_bizkit napisał/a:
Czytałem że nie było montowanego takiego silnika w Galantach, ale ten jest z US

Był. Właśnie tam.

Jackall - 03-10-2012, 16:18

motke napisał/a:
Jak nie zmienisz tematu to w niedługim czasie moderator przeniesie Ci temat do kosza.
Dokładnie.
papa_bizkit napisał/a:
Jest może klubowicz z okolic żeby rzucić okiem i wyrazić opinie?
Z całym szacunkiem ale masz do tego Gala jakieś 50 km...
papa_bizkit - 03-10-2012, 20:30

Nie chodzi o dystans tylko o fachowe oko. Nie znam sie na tym aucie i nie chce popełnić przysłowiowego babola.

No nic.

A może chociaż mi ktoś coś napisze na temat wersji, jaka to itp?

Tomek - 03-10-2012, 20:34

papa_bizkit napisał/a:

A może chociaż mi ktoś coś napisze na temat wersji, jaka to itp?

zwykły amerykański 3.0
tak (tzn. tutaj) nie było zbyt wielu innych wersji
oprócz tego co widzisz, to bywały rzadko jeszcze takie z przednim zderzakiem jak przedliftowy EU

też i technicznie i fachowo nikt (albo prawie nikt) z forum Ci nie pomoże, bo "nikt" nie ma takiego auta, a konstrukcyjnie to auto z europejcami nie ma wiele wspólnego

papa_bizkit - 03-10-2012, 21:08

Czyli rozumiem że części zawieszenia, ewentualnie blacharskie, silnik będzie trzeba szukać po sklepach albo aukcjach zagranicznych?

Odpuścić czy się zachwycać?

Jackall - 03-10-2012, 21:19

Ciężko cokolwiek powiedzieć o mechanice, trzeba by najpierw przestudiować manual ewentualnie jakiś katalog IC czy inny i zobaczyć czy i jakie jest pokrycie części z Galem EU.
Na pierwszy rzut oka to nawet akumulator jest w innym miejscu :? i jeśli dobrze pamiętam to piasty ma na 5 śrub.
IMO silnik 3.0 korci to ja bym raczej go odpuścił.

Tomek - 03-10-2012, 21:30

papa_bizkit napisał/a:

Odpuścić czy się zachwycać?

w tym aucie mało co jest takie same

części karoseryjne najprędzej podchodzą, ale już mechanika, zawieszenie, konstrukcja, silnik to wszystko onne

3.0 jest bardzo fajne i pomimo tego, że inny to porównywalny do 2.5, tyle, że mocniejszy, tak samo wytrzymały

w USA dwójka znajomych miała takie 3.0 i wszystko super było, rakieta lepsza niż 2.5
+ jest taki, że amerykance się ciężko sprzedają, więc są tanie
- to wnętrze, jest paskudne
ale fotele są super, siedzi się jak na kanapie

rdza też je bierze

moniaquba - 04-10-2012, 23:34

Za 8000 jak Ci sprzeda - to kupuj :mrgreen: :mrgreen:

A na poważnie.. To nie lata 90-te gdzie były problemy z częściami do USA.
Więc jeśli się liczysz z tym, że na część poczekasz 2 tyg a nie 2 dni. To gra warta świeczki. Z tego co wiem większość aut w wersji USA ma inne belki mocowania zderzaków niż EU - w praktyce oznacza to że auta z USA wytrzymują bez większych uszkodzeń uderzenia z wyższą prędkością niż analogicznie auto w wersji EU. Pytanie też co za instalację gazową ma ten samochód.. Jak dla mnie to wersja USA z zewnątrz jest jeszcze ładniejsza niż Europa.. Środek - bez komentarza :) plus za jasną tapicerkę jak dla mnie.

Jackall - 05-10-2012, 16:06

moniaquba napisał/a:
Jak dla mnie to wersja USA z zewnątrz jest jeszcze ładniejsza niż Europa
IMO tylko ta wersja z pionowymi paskami na grilu
moniaquba napisał/a:
plus za jasną tapicerkę jak dla mnie.
i za kierownicę :wink:
fj_mike - 15-10-2012, 13:52

papa_bizkit, pamiętaj o dostosowaniu tematu. Tego nie dostosowałeś, zamykam.