To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Włącznik ogrzewania tylnej szyby

Wylany - 22-10-2012, 15:57
Temat postu: Włącznik ogrzewania tylnej szyby
Popsułem włącznik podgrzewania tylnej szyby przy próbie wymiany żarówki wewnątrz. Nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Jak szukam w necie, albo dzwonię po szrotach, to mają tylko cały panel od kimatronika, a ja mam manualną klimę i tam jest zupełnie inny włącznik (nawet zaczynam myśleć, że tylko ja mam manual). Nie macie namiaru na coś takiego? Zimno się robi i przydałby się tan włączniczek.

I jeszcze jedno! Czy podgrzewanie lusterek jest z tego samego źródła? Np, poprzednio miałem rovera, to lusterka były niezależnie, a podobno w większości samochodów razem z szybą.

Pzdr.

Tomek - 22-10-2012, 16:08

gdzieś taki panel miałem, to mógłbym oddać za piwo, ale czy go znajdę tak szybko to nie obiecuje
szukaj po fotkach, gdzie ktoś na allegro ma na sprzedaż jakiegoś 2.0 w częściach, albo diesla
w takich najszybciej manualną klimę znajdziesz

Wylany napisał/a:
I jeszcze jedno! Czy podgrzewanie lusterek jest z tego samego źródła? Np, poprzednio miałem rovera, to lusterka były niezależnie, a podobno w większości samochodów razem z szybą.

w Galu jest razem z szybą, ale też nie każdy gal miał podgrzewanie lusterek
klima manualna to słaba wersja Gala, to wielce prawdopodobne, że nie ma podgrzewania luster

Dread87 - 22-10-2012, 18:20

Wylany, zepsules go tak ze nie da sie naprawic? Cos polamales? Zgubiles czy co sie stalo ze jest zepsuty?

[ Dodano: 22-10-2012, 18:20 ]
Najlepiej wrzuc fotki tego przelacznika, postaramy sie pomoc przy zlozeniu go jesli sie da

m6riano - 22-10-2012, 19:44

Wylany, napisz na jaki kolor chcesz mieć podświetlany to ci na taki podświetle i wyśle..;-)
Dread87 - 22-10-2012, 22:45

m6riano, hah wiedzialem ze w tym temacie sie odezwiesz;) ja uwazam ze nie ma rzeczy ktorych nie da sie naprawic, a propos m6riano, wyslales mi moze klimatronic?;)
Jackall - 23-10-2012, 02:39

Dread87 napisał/a:
m6riano, hah wiedzialem ze w tym temacie sie odezwiesz;)
Bo tam gdzie podświetlenie tam jest m6riano :mrgreen:
Dread87 napisał/a:
ja uwazam ze nie ma rzeczy ktorych nie da sie naprawic
Są takowe ale zawsze można próbować wspólnymi siłami, może ktoś coś wymyśli :wink:
Dread87 napisał/a:
a propos m6riano, wyslales mi moze klimatronic?;)
Co kombinujecie? Ja mam pewną myśl ale nie da się jej zrealizować dopóki pod wyświetlaczem klimatronica będzie ten niebieski plastik :evil: albo żeby chociaż w E5 był wyświetlacz o takich samych wymiarach...
m6riano - 23-10-2012, 03:41

Jackall napisał/a:
Co kombinujecie?

a nic takiego panie dziejku..;-)
Jackall napisał/a:
będzie ten niebieski plastik

jaki problem go wywalić..?;-)
tylko że jak go usuniesz to musisz coś zamiast niego wstawić.
można sie pobawić z czerwoną folijką...

Wylany - 23-10-2012, 14:43

M6riano, byłoby wspaniale, bowiem jest to chyba najtrudniej dostępna część, z jaką się spotkałem w historii motoryzacji (!)

W pozostałych włącznikach mam zwykłą żarówkę do podświetlenia symbolu i żółtą, gdy włączone. Przycisk, na wszelki wypadek wygląda tak:
https://docs.google.com/open?id=0B1H6qtGljFlnOEFDUlVVZnlJS2M

A popsułem go raczej dokładnie, bo zgubiłem taki mały drucik i teraz nie zaskakuje, odbija.

Dread87 - 23-10-2012, 16:55

Wylany, taki drucik w kształcie haczyka?;)
Jackall, miedzy plastik a wyswietlacz mozna wsadzic kawałek kolorowego plastiku, np z okladek na zeszyty;) przepuszczaja swiatlo i filtruja kolor, dokladajac do niebieskiego czerwony otrzymasz fiolet do niebieskiego zielony bedziesz mial seledynowy;)

Wylany - 23-10-2012, 17:59

Dread87 napisał/a:
Wylany, taki drucik w kształcie haczyka?;)

Taki właśnie jakby haczyk, albo malutki spinacz.

Jackall - 23-10-2012, 20:04

m6riano napisał/a:
a nic takiego panie dziejku..;-)
No pochwalcie się :wink:
m6riano napisał/a:
jaki problem go wywalić..?;-)
Niby nie problem ale żeby to zrobić trzeba (chyba) całkiem ściągnąć wyświetlacz a ja nie mam takiej pewnej ręki i lutownicy żeby to zrobić :|
Dread87 napisał/a:
miedzy plastik a wyswietlacz mozna wsadzic kawałek kolorowego plastiku
Nie mierzyłem ale raczej pomiędzy nie wejdzie. Poza tym jaki kolor dodać do niebieskiego żeby otrzymać czerwony??
Dread87 - 23-10-2012, 20:50

Jackall, z jednej strony wyswietlacza przytnij nozki, podwazysz ekran (delikatnie) wsun czerwone folie poloz ekran i zlutuj nozki spowrotem;) ewentualnie wywal niebieski plastik;)
Jackall - 23-10-2012, 20:52

Dread87 napisał/a:
z jednej strony wyswietlacza przytnij nozki, podwazysz ekran
A wiesz, że to nie głupi pomysł? Dostaniesz za tą podpowiedź coś ekstra na Wierchomli :wink:
Dread87 - 23-10-2012, 21:14

Jackall, buhah ja juz sie nie moge doczekac Wierchomli :D jeszcze Kobiete musze namowic ;) chyba pomozecie w negocjacjach?
Pewnie masz na mysli integrator? :D
Ok koniec OT.
W sprawie tego haczyka odezwij sie do mnei na pw wyslesz mi ten wlacznik a ja Ci go naprawie:)

Jackall - 23-10-2012, 21:15

Dread87 napisał/a:
pewnie masz na mysli integrator?
Oczywiście, że tak ale nie taki zwykły :mrgreen: wtajemniczeni już go znają i (chyba) cenią :biggrin: