| 

| [97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] problem ze stukami

MIchał89 - 08-11-2012, 19:31
 Temat postu: [EA5A/W 2.5] problem ze stukami
 posiadam następujący problem. pojawiły się stuki w tylnym zawieszeniu, (mocowanie amortyzatora tył przerdzewiało) zostało to zrobione, później wymieniłem łączniki stabilizatora wraz z gumami, stuki są dalej, na stacji diagnostycznej nie widzą żadnych luzów które mogłyby powodować stuki. Zauważyłem, że w momencie gdy nacisne delikatnie hamulec równocześnie trzymając gaz stuki ustają. Również dziwnie zachowują się hamulce z tyłu podczas mocnego hamowania. Czy ktoś miał coś podobnego, może wie co to jest. Będę wdzięczny za jakieś sugestie
 Hugo - 08-11-2012, 20:10

A dokładniej? 	  | MIchał89 napisał/a: |  	  | Również dziwnie zachowują się hamulce z tyłu podczas mocnego hamowania | 
 MIchał89 - 08-11-2012, 20:54

ciężko troche to opisać, tak jakby takie przerywane hamowanie, odczuwalne tylko z tej jednej strony,  takie przerywane stłumione szarpanie, nie ma metalicznych stuków
 swinks_UK - 08-11-2012, 21:04

1. Poluzowane śruby mocujace jarzma zacisków do zwrotnicy. Ewentualnie oberwane gwinty.
 2. Przekręcone śruby prowadzące zacisków, lub kompletnie zapieczone.
 MIchał89 - 08-11-2012, 21:10

tak właśnie mówili mi mechanicy, żeby szukać przy hamulcach, ale czy to by powodowało takie mocne stuki? po równej drodze jest ok, ale na polnej, albo bruku jest strasznie
 swinks_UK - 08-11-2012, 22:28

| MIchał89 napisał/a: |  	  | ...ale czy to by powodowało takie mocne stuki? po równej drodze jest ok, ale na polnej, albo bruku jest strasznie | 
 dokładnie tak, powinny zmniejszać się lub znikać w momencie wciśnięcia hamulca
 MIchał89 - 08-11-2012, 22:37

i tak właśnie jest, sprawdze to, dziękuje za pomoc

|  | 
 |  |