[97-04]Galant EAxA/W - Wymiana oleju w skrzyni biegów manualnej Galant
Mateusz25 - 26-11-2012, 12:55 Temat postu: Wymiana oleju w skrzyni biegów manualnej Galant Witam
Chcę wymienić olej w skrzyni biegów, jednak nie wiem i nie widzę korka spustu oleju, oprócz metalowej płytki na dnie skrzyni z 8 - oma śrubami, JAKBY korek jest widoczny od spodu jednak położony wyżej niz dno skrzyni, wlewu w ogole nie potrafię zlokalizować.
Bede wdzieczny za jakies podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Owczar - 26-11-2012, 14:00
Czemu wymieniasz olej? Czy skrzynia nie hałasuje?
vince_81 - 26-11-2012, 16:09
Polecam dział Downloads, masz tam do ściągnięcia Service Manuala. Co prawda w języku angielskim, ale to raczej drobna przeszkoda . Zresztą są obrazki
BTW, ta płytka na 8 śrubach to nie jest spust
i9i - 26-11-2012, 16:26
Z manuala ciężko od razu zakumać gdzie co jest, ale podobnie jak w Carismie spustowy korek jest pod półośką a wlewowy po drugiej mańce "nad tą klapką". A co do wymian to czasem dla spokojnego sumienia jest zlać stary syf i wiedzieć ile brakowało
milo - 26-11-2012, 16:29
Mateusz25 napisał/a: | Chcę wymienić olej w skrzyni biegów, jednak nie wiem i nie widzę korka spustu oleju, |
Korek spustowy jest po prawej stronie na dole patrząc od przodu największa śruba , nalewanie oleju jest od przodu skrzyni korek nie trudno pomylić w razie czego manual 22-3
Mateusz25 - 27-11-2012, 23:52
Witam
Piękne dzięki za porady , na pewno w weekend się przydadzą przy zmianie oleju, a poza tym mam jeszcze sporo pracy przy swoim egzemplarzu ( 3 tygodnie temu dostałem strzała w tył, mam sporo do prostowania, wymiany i lakierowania.
Pomysły na przeróbki ( ale nie wiejskie ) też przychodzą mi do głowy, ale zacznę od projektów i wizualizacji , mam nadzieję troszkę wyróżnić swoje autko, wiem ,że jest tego warte.
Pozdrawiam.
|
|
|