[02-06]Lancer CS0 - Czy ktos wymienial piaste kola tylnego ?
puntspusy - 12-12-2012, 08:06 Temat postu: Czy ktos wymienial piaste kola tylnego ? Czy ktos wymianial piaste z lozyskiem kola tylnego ? Jaki zestaw wybrac ? Czy sa jakies problemy z wymianą ?
robertdg - 12-12-2012, 08:48
ściągasz koło, zacisk z jarzmem, tarcze, przekładasz piaste, składasz w odwrotnej kolejności, czasami tarcze nie chcą łatwo zejść, czasmi wystarczy delikatnie młoteczkiem opukać w miejscu przylegania felgi i zluzować regulacje ręcznego pod tarczą. Kanaco będzie chyba najkorzystniejsze cenowo
puntspusy - 12-12-2012, 09:15
a co myslisz o OYODO ? znacznie tansze od Kanaco a ponoc w srodku łozysko KOYO czyli identycznie jak w Kanaco
robertdg - 12-12-2012, 10:39
Trzebaby to sprawdzić organoleptycznie, nie wątpie, że może być tam koyo ale musiałby to być naprawde dobry sort, sprawdzić można - zamawiasz w sklepie wszelakie mozliwe typy odpowiadające Ci cenowo i wybierasz te które mają wygrawerowanego producenta o znanej Tobie renomie, reszta do zwrotu
b4rt3k91 - 18-05-2015, 15:39
Odświeżam. puntspusy pamiętasz co w końcu założyłeś? Słyszał ktoś o powodzeniu operacji usunięcia starego i wprasowania nowego łożyska zamiast wymiany całej piasty? Ewentualnie jakie firmy polecacie przy wymianie?
braktusensu - 07-11-2015, 19:30 Temat postu: ruszajace sie na boki tylne koło Witam,
Dzisiaj przy wymianie opon zauważyłem dziwne zjawisko w prawym tylnym kole. Po podniesieniu auta i oparciu nogi , rusza się na boki razem z tarczą. Wie może ktoś dlaczego tak się dzieje? no i ewentualnie ile będzie mnie kosztowała naprawa?
Pozdrawiam
robertdg - 07-11-2015, 22:17
Możliwe uszkodzenie/wyeksploatowanie łożyska, dobry komplet to koszt rzędu 400-800zł za dobry jakociowo zamiennik, oczywiście detal
mjsystem - 08-11-2015, 09:41
braktusensu napisał/a: | zauważyłem dziwne zjawisko | Rzeczywiście bardzo dziwne.... Mógłbyś kontynuować istniejące tematy?
b4rt3k91 - 12-01-2016, 18:56
Koledzy, ma ktoś może założoną piastę oyodo? moja chyba niestety kończy swój żywot, sprzedawca w hurtowni proponuje właśnie oyodo, też mówił, że w środku jest łożysko koyo.
|
|
|