Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Jak wyłączyć tryb skandynawski?
elZboro - 18-02-2013, 16:18 Temat postu: [II 2.2 DID] Jak wyłączyć tryb skandynawski? Witam,
Kupiłem niedawno Outlandera i poprzedni właściciel włączył w nim tryb skandynawski, czyli xenony świecą mi w pozycji off, auto i on i dopóki silnik chodzi, to nie wyłączę świateł. (Chyba, że włączę postojówki) Chcę zamontować LEDy do jazdy w dzień, żeby nie katować cały czas xenonów i żeby to zrobić, muszę się pozbyć tego zbędnego jak dla mnie 'automatu'.
Jak to wyłączyć? Da się to zrobić poza ASO? (Mam trochę daleko)
borsak1 - 18-02-2013, 16:20
Chyba tylko ASO
Aleksander1965 - 18-02-2013, 16:40 Temat postu: Re: Jak wyłączyć tryb skandynawski?
elZboro napisał/a: | Witam,
Kupiłem niedawno Outlandera i poprzedni właściciel włączył w nim tryb skandynawski, czyli xenony świecą mi w pozycji off, auto i on i dopóki silnik chodzi, to nie wyłączę świateł. (Chyba, że włączę postojówki) Chcę zamontować LEDy do jazdy w dzień, żeby nie katować cały czas xenonów i żeby to zrobić, muszę się pozbyć tego zbędnego jak dla mnie 'automatu'.
Jak to wyłączyć? Da się to zrobić poza ASO? (Mam trochę daleko) |
A masz navi MMCS? bo jeśli tak to jest możliwość konfiguracji komfortu
elZboro - 18-02-2013, 21:19
Niestety nie mam MMCS...
mitsu00 - 18-02-2013, 21:57
elZboro napisał/a: | Niestety nie mam MMCS... | To w ASO tylko ci to wylacza
otre79 - 10-04-2013, 12:16
Forum to nie darmowa platforma reklamowa.
Komandor - 12-04-2013, 09:11
Przy przeglądach w ASO zmiana trybu skandynawskiego była u mnie bezpłatna ale kiedy pojechałem tylko w tym celu to już chcieli kasę Dla pasjonatów samodzielnych ustawień jest jeszcze chiński komputerek podłączany do złącza diagnostycznego (o czym było kiedyś na forum)
pozdro
kruhy84 - 20-01-2018, 15:48
witam, czy może orientuję się ktoś czy nadal tylko serwis może wyłączyć tryb skandynawski świateł w outlandrze II ?
Molo - 24-01-2018, 13:49
Aleksander1965 napisał/a: | A masz navi MMCS? bo jeśli tak to jest możliwość konfiguracji komfortu |
Mam MMCS ale co do świateł zewnętrznych to mam tylko wybór czułości na zmierzch (auto lights). Nie widzę tam nic w stylu auto lights ON/OF.
podpowiesz gdzie tego szukać ?
Czasem na postoju/garażu potrzebuję coś grzebać z włączonym zapłonem i światła są mocno niepożądane.
Moody - 24-01-2018, 17:45
Mam MMCS ale opcji do DRL tam nie znajdziesz. Zmieniałem to u siebie sam poprzez interfrejs diagn (Lexia).
Drażniło mnie to, że przy włączonym silniku nie można zgasić świateł.
Albo - włączasz zapłon i lampy się zapalają. Kręcisz rozrusznikiem to gasną a potem jak uruchomi się silnik to znowu się zapalają. Przetwornice tego nie lubią.
Wiem, że to zgodne z przepisami dot. DRL ale do tego dobre są osobne LEDy a nie xenony w światłach głównych.
kajos - 27-01-2018, 14:17
Moody napisał/a: | Mam MMCS ale opcji do DRL tam nie znajdziesz. Zmieniałem to u siebie sam poprzez interfrejs diagn (Lexia).
|
Możesz doradzić gdzie taki interfejs dostać ?
Szukam właśnie do misiaka takie coś i nigdzie nie mogę znaleźć
Przed tej jak miałem VW to bez problemu to wszystko było
Tylko rzeźby bylo jasne nie interesują mnie jakieś proste programy OBD
Potrzebuje do sprawdzania dokładniejszego nastawów
m4rud3r - 27-01-2018, 14:59
Kajos - Lexia to interfejs do samochodów koncernu PSA (Peugeot, Citroen). 2.2 jest jednostką francuską. 2.0 Niemiecką. Nie wiem czy pod 2.0 Lexia wykrywa i coś pokaże. Interfejsem do Miśków jest MUT.
Moody - 27-01-2018, 17:01
kajos napisał/a: | Moody napisał/a: | Mam MMCS ale opcji do DRL tam nie znajdziesz. Zmieniałem to u siebie sam poprzez interfrejs diagn (Lexia).
|
Możesz doradzić gdzie taki interfejs dostać ?
Szukam właśnie do misiaka takie coś i nigdzie nie mogę znaleźć
Przed tej jak miałem VW to bez problemu to wszystko było
Tylko rzeźby bylo jasne nie interesują mnie jakieś proste programy OBD
Potrzebuje do sprawdzania dokładniejszego nastawów |
Lexię kupiłem na Allegro.
MUT III to autonomiczna (nie potrzebuje komp.) stacja diagn. Stąd taka droga.
Natomiast Lexia to moim zdaniem tylko mostek OBD2 <--> USB. Załącza się do niej zwykle oprogramow. do aut PSA.
Nie portafię powiedzieć czy jak się to podłączy do OII i użyje odpowiedniego programu bądź tego od PSA dla 4007/C-Crosser czy to będzie chodzić.
kajos - 27-01-2018, 17:46
bedzie dzialac program od c-crosser w OII
m4rud3r - 27-01-2018, 17:52
A tego to nie wie nikt. W 2.2 może coś pokaże, ale czy w 2.0 - wątpię
Zerknij tutaj https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=74112
|
|
|