To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Pajero IV po liftingu. Co zmieniono ?

aret87148 - 08-04-2013, 18:45
Temat postu: Pajero IV po liftingu. Co zmieniono ?
Witam. Szukałem wszędzie i w zasadzie niewiele znalazłem... :(
Miałem Pajero IV 2007r które sprzedałem ponieważ nie podobało mi się kilka rzeczy - hałas z rozrządu i czasem szarpał automat przy zmianie biegów. :!:
Teraz mam zamiar kupić miśka z 2012 roku i słyszałem że zmieniono tam kilka rzeczy. Podobno automat jest nowy i rozrząd też jest poprawiony....
Czy ktoś coś wie na ten temat ?
Będę wdzięczny za każdą informację.

PiotrKw - 08-04-2013, 19:11

aret87148 napisał/a:
Szukałem wszędzie i w zasadzie niewiele znalazłem...

Bo cięzko coś znaleść :wink: Ja mam Pajero III z 2005 roku . Podjechałem nim ostatnio do salonu ( dzwonili z zaproszeniem na jazdę próbną ) Wsiadłem do IV z 2012 roku i ...... lepiej się zbiera , oczywiste 200 KM , trochę inaczej wygląda , silnik pracuje tak samo a nawet bardziej "twardo" , biegi zmieniane tak samo płynnie . Po jeździe wsiadłem do mojego , ruszyłem tą samą trasą na obwodnicę trójmiasta i ..... za diabła nie mogłem znaleść tej różnicy..... 180 tyś zł w wartości pojazdów :wink: :wink: Chyba jeszcze mój za dobrze utrzymany i nie nadszedł jego czas :wink: :wink:
Co do zmienionych rozwiązań technicznych to pewnie Zbyszek2m będzie wiedział coś więcej .

Nash13 - 29-09-2014, 00:08
Temat postu: Re: Pajero IV po liftingu. Co zmieniono ?
aret87148 napisał/a:
Witam. Szukałem wszędzie i w zasadzie niewiele znalazłem... :(
Miałem Pajero IV 2007r które sprzedałem ponieważ nie podobało mi się kilka rzeczy - hałas z rozrządu i czasem szarpał automat przy zmianie biegów. :!:
Teraz mam zamiar kupić miśka z 2012 roku i słyszałem że zmieniono tam kilka rzeczy. Podobno automat jest nowy i rozrząd też jest poprawiony....
Czy ktoś coś wie na ten temat ?
Będę wdzięczny za każdą informację.

Moj jest z 2014 i jest dodatkowo wyciszony. Mam kumpla z pajero 2013 i tam rzeczywiscie duzo glosniej motor pracuje

mikello - 04-02-2015, 14:38

Od kiedy są montowane silniki 200KM?
Mam zamiar zmienić III na IV i zastanawiają mnie ogłoszenia roczników 2008 gdzie pojawia się wartość 200KM i 170KM.

Jeśli przeczyta to kolega Zbyszek, to czy do 170KM można dołożyć RalliTronic z III?

zbyszekm2 - 04-02-2015, 15:43

od 2009 roku