To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Jak dostać sie do pompy paliwa? Jak zdjąć tylną kanapę?

Karambol - 16-04-2013, 15:55
Temat postu: Jak dostać sie do pompy paliwa? Jak zdjąć tylną kanapę?
Cześć!

Jak zdjąć kanapę? ona jest na jakiś zawiasach z przodu, lekko się uchyla a potem totalny opór i nie wiem jak ją zdjąć lub odchylić. No i jak się dostać do pompy paliwa?

Pomocy!

jacek11 - 16-04-2013, 16:11

Tak.musisz zdjąć kanapę :) Jeśli masz sedana,to pod kanapą masz dwa zatrzaski.Znajdziesz je patrząc pod kanapę od przodu.Wystarczy,że je pociągniesz.
Jeśli masz HB,to między kanapą,a oparciem schowane są tasiemki,które po pociągnięciu otwierają kanapę.W HB kanapa jest dzielona,więc możesz otworzyć tylko tę od strony pasażera :)
a,i jeszcze jedno.W HB kanapa jest na zawiaskach,a w sedanie możesz wyjąć ją całą bez problemu :)

Karambol - 16-04-2013, 16:21

DZIĘKI! Mam HB, nie widziałem tam żadnych tasiemek ale może źle szukałem. Kanapa własnie jest na zawiasach i dlatego musi się odchylać ale nie wiedziałem jak to zrobić..

[ Dodano: 16-04-2013, 21:55 ]
Tasiemki faktycznie były, a pod nimi jest wykładzina, trzeba ją cała zdjąć żeby sie dostać do pompy?

jacek11 - 17-04-2013, 18:01

Kurcze,nie pamiętam jak jest w HB.tak czy tak,znajdziesz tam czarny dekiel,pod którym znajduje się pompa :)
Karambol - 17-04-2013, 21:41

Dzięki! autko mam juz zrobione, ponoć pompa nie dawała właściwego ciśnienia. Nie bylem przy tym wiec nie wiem jak sie do tego dostali ale widzałme, ze po uniesieniu kanapy wszystko wyłożone jest wykładziną
kaczka81s - 17-04-2013, 22:40

A pod wykładziną masz podłogę i chyba 2 czarne dekle, w jednym pompa, a w drugim czujnik poziomu paliwa.
Seb.Z. - 06-05-2013, 17:29

Pod kanapą, pod wykładziną, reszta zależy od roku produkcji: