To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Osłony tarcz :(

maro275 - 20-04-2013, 17:27
Temat postu: Osłony tarcz :(
Witam
Potrzebuję osłon tarcz hamulcowych do przodu do Lancera V 1.6 16v, moje są w kiepskim stanie, no i chciałbym się zaopatrzyć w takowe. Wiecie może od czego pasują? z mniejszą lub większą rzeźbą, aby to zamontować bo wiadomo osłon brak to gumowa osłona przegubu m.in dostaje po tyłku i zmniejsza się żywotność.
Czekam za odpowiedziami :)

Myszon - 21-04-2013, 11:00

Witaj.Kolego bedziesz mial raczej ciezki temat.Rowniez szukalem kiedys tych oslon i bez skutku.Jedynie co Cie ratuje to szroty ale i tam samych oslon nikt raczej Ci nie sprzeda, no chyba ze cala zwrtonice.Czy to sie oplaci?Sadze ,ze nie.Ja smigam bez oslon juz jakies 40kkm i nie ma sladu zadnego zlozycia jakichkolwiek elementow:)Nie przejmuj sie.Na tylne tarcze bylem sobie takie oslony w stanie dorobic.Na przod jest to nie mozliwe ze wzgledu na skomplikowana bryle.Gdybys jednak cos znalazl to daj znac:)
maro275 - 04-05-2013, 21:10

Ja coś będę szukał niedługo, spawarka jest to coś wyrzeźbię, a osłony na pewno spasuję od innego auta:) Jak coś się uda to dam znać :)
archi_voo - 29-05-2014, 09:21

Odświeżam temat. Czy coś już więcej wiadomo w temacie? U mnie wszystkie w opłakanym stanie. Ba... Całe zawieszenie. Auto ideał ale w okolicach Monachium chyba dużo soli sypali... Bo wahacze, elementy hamulców, koszyk z zapasówką - wszystko poniżej pewnego poziomu jest zgnite. Powoli zaczynam regenerować krok po kroku. Zacząłem od wahaczy. Mam ze starego lancera - wyglądają jak nowe... Wracając do tematu znalazłem osłony przednie w ciekawej cenie:

https://partsouq.com/en/search/search?q=MB699270
https://partsouq.com/en/search/search?q=MB699271

Może zrobimy wspólne zamówienie? Chyba, że da się to załatwić w kraju.

Tylne niestety dużo dużo drożej - $58 za sztukę !!! Da radę od czegoś przypasować? Gdzie jeszcze można szukać takich części?

maro275 - 29-06-2014, 14:12

Ja kupiłem całą zwrotnicę za 40zł z osłoną w idealnym stanie. Więc tak polecam zrobić archi_voo, bo sprowadzać to trochę drogo wyjdzie.